Kuhanje na indukcijskoj ploči

U Miele Gallery u Buzinu kraj Zagreba predstavljena je njihova najnovija inovativna PowerFlex indukcijska ploča.

Miele Gallery Zagreb [800x600]Sve prednosti takvog načina kuhanja demonstrirala je Ana Turkalj, direktorica marketinga Miele Hrvatska. Svoje kuharsko umijeće i poznavanje svih prednosti inovativnih indukcijskih ploča, predstavnicima medija je pokazao chef Marin Horaček. Na samom početku bili smo svjedoci činjenici da na najnovijim indukcijskim pločama voda zakuha neusporedivo brže od one na velikom plinskom kuhalištu.

Izuzetno praktična je i stop & go funkcija. Ako zazvoni telefon ili zvono na ulaznim vratima tijekom kuhanja, izlazna snaga na zonama kuhanja može se smanjiti na najnižu razinu samo jednim pritiskom na senzorsko polje, kako bi se spriječilo da nam jelo zagori ili prekipi. Ponovnim pritiskom na senzorsko polje, sve vrijednosti se vraćaju na prethodnu razinu. Pomoću ugrađenog tajmera može se odabrati točno vrijeme kuhanja do čak 99 minuta.

Kvalitetniji modeli opremljeni su i tzv. con@ctivity funkcijom pomoću koje ploča za kuhanje i kuhinjska napa mogu međusobno komunicirati. Informacije o odabranim snagama rada i broju uključenih zona za kuhanje prenose se upravljanju nape koja se zatim prilagođava trenutačnim postavkama rada ploče.

P. R.

Foto: Ratko Mavar

Pročitajte još: Prednosti kuhanja na indukcijskim pločama

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.