Kuhanje s pivom: dagnje i desert s pivom Karlovačko Royal 1854

 

001Poznati chef Marin Medak pokazao je da pivo može biti savršen dodatak različitim vrstama jela pa čak i dagnjama te desertu od kestena i krušaka. Marin Medak, chef i vlasnik bistroa RougeMarin, na kulinarskoj radionici u sklopu Tjedna dobre hrane skuhao je dagnje s pivom Karlovačko Royal 1854. Isto pivo koristio je za pripremu zanimljivog deserta – moussea od kesten pirea s kruškama i kremom od piva.

Karlovačko Royal 1854, zbog svoje iznimne punoće okusa, kojeg mu daje posebna sorta aromatičnog hmelja te dvije vrste ječmenog slada, izvrsno se sljubilo s navedenim jelima koja su nakon kuhanja degustirali okupljeni posjetitelji i ljubitelji kulinarstva i piva. Osim ovih zanimljivih jela, chef Marin pripremio je i gulaš s Karlovačkim crnim pivom. Ovo pivo, bogatog okusa i spravljeno od čak tri vrste slada, bilo je odličan začin mesnom gulašu. Osim što je pokazao da kuhanje s pivom može biti zanimljiva i maštovita avantura, chef Marin otkrio je da je pivo odličan aperitiv, a zlatno je pravilo da pivo s kojim se kuha, izvrsno odgovara i kao piće uz to jelo.

KARLOVAČKO ROYAL 1854                                                                                                                                  002

• Karlovačko Royal iznimne je punoće okusa, spravljeno od posebne sorte aromatičnog hmelja te dvije vrste ječmenog slada (svijetlog i prženog)

• Birani sastojci daju mu posebno bogat okus, hmeljnu aromu, tamno zlatnu boju te bogatu pjenu uz 5,4% alkohola

• Karlovačka pivovara ove godine slavi 160 godina proizvodnje piva vrhunske kvalitete, a Karlovačko Royal 1854 kruna je te obljetnice

tekst: PR KAPI

fotografija: Rene Karaman,  www.r-press.eu