Kuharski kup ” Zlatna lipa “

DSC_9799

 

U hotelu terme Jezerčica u Donjoj Stubici, nastavilo se deveto izdanje Hrvatskog kuharskog kupa, festivala u cjelinu povezanih pet kulinarskih manifestacija koje se na zadane teme održavaju diljem Hrvatske. Natjecanje 2. kola Hrvatskog kuharskog kupa pod nazivom “Zlatna lipa”, održalo se u organizaciji Udruge kuhara Krapinsko-zagorske županije, a na njemu su sudionici pripremali svečane hladne plate od pastrve i brokula, glavno jelo od patke, naranče i kestena, a slastičarko umijeće pokazali su kod pripreme hladnog deserta od lipe i brusnice. Radove natjecatelja ocjenili su eminentni kuhari i slastičari, članovi Sekcije ocjenjivača HKS-a. Miroslav Dolovčak, Vladimir i Matija Balent, koji su osobitu pažnju posvetiti vanjskom izgledu, sastavu i naravno, okusu jela. Kreativnija i složenija jela bila su posebno vrednovana. Uz natjecateljska jela, vrijedni kuhari hotela Terme Jezerčica upotpunili su gastronomsku ponudu sa autohtonim jelima  Krapinsko-zagorske županije, dok su članovi Sekcije za kulinarsku artistiku oduševili uzvanike skulpturom od voća i povrća.Najuspješniji u pripremi hladnih jela bio je Toni Rajaković iz Grand hotela Adriatic iz Opatije, najbolje glavno jelo pripremio je Jasmin Husaković, također iz spomenutog hotela, a najbolji desert osmislila je i kreirala predstavnica domaćina, Ivanka Petriško. Ona je i zbrojem bodova u sve tri kategorije ostvarila i pobjedu u ukupom poretku te time osvojila vrijedne nagrade sponzora natjecanja. Drugo mjesto osvojio je Alen Belić iz varaždinskog hotela Varaždin dok se na treće mjesto plasirao Erich Glavica ispred tvrtke Gastro j.d.o.o. iz Koprivnice.  Hrvatski kuharski kup i utrka za velikom kristalnom kuhačom, nastavit će se natjecanjem 14. ožujka u Bjelovaru.

Više fotografija na : www.r-press.eu

 

 

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.