Kuharski recepti rock zvijezda

Alex James, basist britanskog rock banda Blur, uz glazbenu karijeru bavi se poljoprivredom i proizvodnjom sira te je strastveni ljubitelj dobre hrane.

Ljubav prema uzgoju, odabiru namirnica i njihovoj savršenoj pripremi podijelit će s gle­dateljima u serijalu ‘Recepti rock zvijezde’ kojeg od 8. rujna možete pratiti na Food Networku radnim danom u terminima 9.20, 13.55 i 00.20 sati.

Alexu pomaže vrhunski kuhar Matt Stone, rocker u duši, koji vodi poznate res­torane u Perthu, Melbourneu i Sydneyu.

U serijalu ‘Recepti rock zvijezde’ Alex i Matt će vas ludo zabaviti i povesti na avanturu po australskom jugu u potrazi za najboljim namirnicama koje se tamo mogu uzgojiti, pronaći, uloviti ili čak izleći. Alex i Matt će u Australiji između os­talog posjetiti Albany, Denmark, Frankland Rivers, Stirling Ranges, Pornogu­rups…

Serijal se otvara uz kušanje sočnih školjaka Oyster Harboura (Albany) i veselim posjetom lokalnoj destileriji viskija. U epizodama koje slijede znatiželjni rocker­ski dvojac će otkriti jedinstven način uzgoja kokoši koje daju jaja, naučiti sve o svjetskoj delikatesi Abalone (vrsta morskog puža, petrovo uho spada u istu porodicu). Na kraju serijala očekuje nas velika proslava s odličnim jelima i dragim ljudima koje su upoznali u ovom veličanstvenom dijelu svijeta.

P. R.