Kuhinja Pina Balducija u konobi Burin

Zagrebačka konoba Burin predstavila je i najavila tjedan paste i vrhunskih talijanskih specijaliteta svjetski priznatog talijanskog kuhara Pina Balducija.

Dario Šimić i kuhar Pino Balduci (Kopiraj)Nakon kuhanja za svjetske priznate sportaše i osobe iz društvenog života, posjetio je našu zemlju, a svoj je kuharski dom pronašao u preuređenoj konobi Burin.

‘Kuhanje je umjetnost u kojoj uživam otkada znam za sebe. Svako jelo mala je priča za sebe, a uvijek sam se trudio biti originalan, maštovit te svoju kreativnost prikazati na tanjuru. Kuhao sam brojnim poznatim osobama, ali i u malim restoranima, za drage ljude koji uživaju u hrani. Zagreb me oduševio, ostajem desetak dana, ali se sigurno vraćam! Ovdje sam stekao prave prijatelje i drago mi je kuhati i veseliti se s njima’ – izjavio je Pino Balduci.

Njegov menu oduševio je zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, glumicu Natašu Janjić i supruga Joška Lokasa, bivšeg nogometaša Darija Šimića, vaterpoliste Josipa Pavića i Luku Lončara, košarkaše Cibone Marina Rozića, D.J. Stawberryja, Jerela Blassingamea…

burin (Kopiraj)Vittello tonnato, orecchiette s ragu umakom, beefsteak toscano s rukolom, parmezanom i čipsom od krumpira s timijanom, pileći file u gorgonzoli, samo su neki od vrhunskih specijaliteta koji su se našli na Balducijevoj gastro karti. U jedinstvenom, prekrasno uređenom ambijentu uživalo se u zanimljivom i nesvakidašnjem menuju, a svjetski poznati talijanski kuhar pokazao je zašto se na listi obožavatelja njegove kuhinje nalaze Diego Maradona, Michelle Platini, Michael Jordan, Vladimir Kličko, Barry White, Lionel Richie, Eros Ramazzoti, Billy Yoel, Ian Tiriac…

Paste i vrhunske talijanske specijalitete šefa Balducija možete isprobati do kraja tjedna u konobi Burin.

P. R.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.