Kulinarski dvoboj Mate Jankovića i Tomaža Kavčiča

Neobičnim i zabavnim dvobojem dvaju vrhunskih i nagrađivanih kuhara, Mate Jankovića i njegova slovenskog kolege Tomaža Kavčiča, u zagrebačkom muzeju Mimara, Lidl je predstavio svoj novi projekt koji ima za cilj podizanje svijesti o važnosti pripremanja obroka kod kuće.

Počevši od 1. rujna, Lidlovi će kuhari svakog tjedna maštovitim i šaljivim video klipovima na malim ekranima pokazivati kako kvalitetno i raznovrsno kuhati kod kuće, a njihovi će praktični savjeti i trikovi za pripremu jela biti dostupni na stranici www.lidlovakuhinja.hr.

Glasna i nesvakidašnja izvedba Sudar percussion sastava, označila je, točno u podne, početak tajanstvenog dvoboja kuhara u muzeju Mimara. Mate Janković je, naime, na kulinarski dvoboj izazvao svog slovenskog kolegu Tomaža Kavčiča, a sve u sklopu novog Lidlovog projekta s ciljem podizanja svijesti o važnosti pripremanja obroka kod kuće. Kako u Lidlu pažljivo osluškuju potrebe svojih kupaca, tako su uvidom u istraživanje tržišta primijetili da njihovi kupci vole nova i raznovrsna jela, ali da često za njihovu pripremu nemaju dovoljno vremena, a ponekad niti ideja. Upravo zato, u Lidlu su odlučili uz pomoć kulinarskih stručnjaka, svojim kupcima pružiti praktične savjete i trikove kako u kratkom vremenu pripremiti ukusan i kvalitetan obrok kod kuće.

Kuharski dvoboj u pripremi ukusnog i kvalitetnog jela od svega nekoliko namirnica u kratkom roku, na relaciji Zagreb – Ljubljana, pratili su uzvanici u oba grada i to putem video prijenosa uživo, a voditelji Iva Šulentić i Duško Ćurlić proglasili su pobjedu na domaćem terenu. Dvoboj je bio popraćen duhovitom prepirkom dvaju kuhara, a iako su obojica završili kao pobjednici, napetosti i dobre atmosfere nije nedostajalo.

‘Tomaž i ja protagonisti smo novog Lidlovog kulinarskog projekta, a tu smo kako bismo ljudima pokazali da kuhanje nije nužno komplicirana stvar i da se dobar i kvalitetan obrok može spremiti u samo desetak minuta – kao što su uostalom svi prisutni danas i vidjeli. Tomaža sam odabrao kao partnera jer sam htio malo začiniti stvar, dodati malo ulja na vatru. Tomaž je inače genijalan kuhar koji voli tradicionalni pristup kuhanju, a ja sam čista suprotnost’, izjavio je Mate.

P. R.