Kulinarski užitak u hotelu  ATLANTIDA BOUTIQUE HOTEL 5*

Hotel  Atlantida Boutique otvoren je u ljeti 2016. g. u Rogaškoj Slatini. U mjestu u kojem traje 400-godišnja tradicija povijesnih znamenitosti, bogatsvo ljekovite vode DonatMg, magnezijem najbogatije prirodne mineralne vode u svijetu, i netaknute prirode, a u isto vrijeme možete doživjeti kvalitetan i opuštajući odmor.

Atlantida Boutique Hotel *****, dobio je naziv po mitološkem otoku Atlantida, koji je najpoznatiji po svojom navodno naprednoj predpovijesnoj civilizaciji, a danas je moderan »otok« novih isustava, ljekovite mineralne vode, vrhunske gastronomije, wellnessa, sporta i prekrasne prirode u Rogaškoj Slatini.

Atlantida Boutique Hotel *****,  je jedini luksuzni hotel takve vrste u okolici, kojemu je cilj u potpunosti  zadovoljniti gosta s njegovim smještaje i uslugom u hotelu, a i u okolici. Hotel je namijenjen ljudima koji se žele maknuti od svakodnevnog stresa u tišinu, i onima koje fascinira hotelska arhitektura s najvišom razinom luksuza i potpune privatnosti.

KULINARSKI UŽICI

U hotelskom restoranu  naši izvrsni kuhari za vas pripremaju jela međunarodne kuhinje, te vas okreću prirodi i okruženju s lokalnom sezonskom hranom i tradicionalnim specijalitetima, dok pritom, brinući za zdravlje, nismo zaboravili na zdravu i dijetalnu prehranu.

Poseban kulinarski doživljaj očekuje vas u A la carte restauraciji i klubu, koji vam omogućava intimno ozračje i druženje uz vrhunska vina. Osmijeh će vam donijeti vrhunski kuharski majstori svojim kreacijama i mirisima. Pomno osmišljenim i jedinstvenim kulinarskim pristupom sastavljaju i degustiraju svoje nove delicije te, ovisno o godišnjem dobu, stalno nude nove kreacije.

Miris kulinarske raskoši privući će svakoga. Mmm, kako fino miriše! Možemo reći da naši majstori pišu priču kroz paletu okusa – kombinaciju tradicionalnih slovenskih jela sa sezonskim daškom lokalne kuhinje u modernom okusu i pakiranju.

 

VERICA TURNER, chef

Verica Turner chef je kuhinje u Atlantida Boutique hotelu u Rogaškoj Slatini. Zato što voli kuhati i kreativno stvarati u ovoj struci je duze vrijeme. I danas joj je kuhanje velika ljubav.

Osječaj dizajna i estetike uveliko joj pomažu da uvijek iznva iznenadi svoje goste.

Chef Verica Turner

———————————————

RECEPTI: 

SOČNO PREDJELO S HELJDINOM KAŠOM I VRGANJIMA (za 4 osebe)

–              Glavica crvenog luka

–              0,15kg heljdine kaše

–              0,08 kg vrganja

–              češnjak, sol, papar, bijelo vino

–              0,04kg ribani domaći sir

 

Na proprženom luku propirjamo narezane vrganje, dodamo češnjak, začine, vino.

Na kuhanom i popečenom tijesto za lazanju složimo rižoto od heljde i vrganja posipamo sa riibanim domačim sirom sa okolnih krajeva Rogaške Slatine, dekorativno ukrasimo.

——————————————–

 

FILE SMUĐA NA KREMI CRVENE MRKVE, UMAK OD ŠAFRANA

–              0,80kg smuđ file

–              0,4kg mrkve

–              0,05kg maslaca

–              0,5l slatko vrhnje

–              sol

Izradimo pjenu od mrkve na žaru ispečemo smuđa, dekorativno serviramo uz umak od šafrana

——————————————–

 

TELEČI MEDALJONI S VRGANJIMA, PITOM OD BROKULE, BALZAMIČNI OCAT

–              0,80kg telečji file očišćen

–              0,08kg vrganji

–              0,4kg cvijet brokule

–              kiselo vrhnje

–              2 jaja

–              muškatni oraščić

–              parmezan

–              sol, papar

 

Krhko slano tijesto za pitu od brokule:

  • 0,15kg brašna
  • 0,07kg maslac
  • 1 jaje
  • vrh noža prašak za pecivo, sol

 

Na izrađeno tijesto dodamo brokulu, kiselog vrhnja, jaja i začina. Pečemo 20 min na 175. Teleće medaljone popečemo sa narezanim vrganjima, zalijemo sa mesnim fondom, dodamo bijelo vino, vrhnje za kuhanje. Dekorativno serviramo.

——————————————–

DOBAR TEK !

 

 

PR: Hotel Atlantida Boutique

Fotografije: Rene Karaman