
Hotel Atlantida Boutique otvoren je u ljeti 2016. g. u Rogaškoj Slatini. U mjestu u kojem traje 400-godišnja tradicija povijesnih znamenitosti, bogatsvo ljekovite vode DonatMg, magnezijem najbogatije prirodne mineralne vode u svijetu, i netaknute prirode, a u isto vrijeme možete doživjeti kvalitetan i opuštajući odmor.
Atlantida Boutique Hotel *****, dobio je naziv po mitološkem otoku Atlantida, koji je najpoznatiji po svojom navodno naprednoj predpovijesnoj civilizaciji, a danas je moderan »otok« novih isustava, ljekovite mineralne vode, vrhunske gastronomije, wellnessa, sporta i prekrasne prirode u Rogaškoj Slatini.
Atlantida Boutique Hotel *****, je jedini luksuzni hotel takve vrste u okolici, kojemu je cilj u potpunosti zadovoljniti gosta s njegovim smještaje i uslugom u hotelu, a i u okolici. Hotel je namijenjen ljudima koji se žele maknuti od svakodnevnog stresa u tišinu, i onima koje fascinira hotelska arhitektura s najvišom razinom luksuza i potpune privatnosti.
KULINARSKI UŽICI
U hotelskom restoranu naši izvrsni kuhari za vas pripremaju jela međunarodne kuhinje, te vas okreću prirodi i okruženju s lokalnom sezonskom hranom i tradicionalnim specijalitetima, dok pritom, brinući za zdravlje, nismo zaboravili na zdravu i dijetalnu prehranu.
Poseban kulinarski doživljaj očekuje vas u A la carte restauraciji i klubu, koji vam omogućava intimno ozračje i druženje uz vrhunska vina. Osmijeh će vam donijeti vrhunski kuharski majstori svojim kreacijama i mirisima. Pomno osmišljenim i jedinstvenim kulinarskim pristupom sastavljaju i degustiraju svoje nove delicije te, ovisno o godišnjem dobu, stalno nude nove kreacije.
Miris kulinarske raskoši privući će svakoga. Mmm, kako fino miriše! Možemo reći da naši majstori pišu priču kroz paletu okusa – kombinaciju tradicionalnih slovenskih jela sa sezonskim daškom lokalne kuhinje u modernom okusu i pakiranju.
VERICA TURNER, chef
Verica Turner chef je kuhinje u Atlantida Boutique hotelu u Rogaškoj Slatini. Zato što voli kuhati i kreativno stvarati u ovoj struci je duze vrijeme. I danas joj je kuhanje velika ljubav.
Osječaj dizajna i estetike uveliko joj pomažu da uvijek iznva iznenadi svoje goste.

———————————————
RECEPTI:
SOČNO PREDJELO S HELJDINOM KAŠOM I VRGANJIMA (za 4 osebe)
– Glavica crvenog luka
– 0,15kg heljdine kaše
– 0,08 kg vrganja
– češnjak, sol, papar, bijelo vino
– 0,04kg ribani domaći sir
Na proprženom luku propirjamo narezane vrganje, dodamo češnjak, začine, vino.
Na kuhanom i popečenom tijesto za lazanju složimo rižoto od heljde i vrganja posipamo sa riibanim domačim sirom sa okolnih krajeva Rogaške Slatine, dekorativno ukrasimo.
——————————————–
FILE SMUĐA NA KREMI CRVENE MRKVE, UMAK OD ŠAFRANA
– 0,80kg smuđ file
– 0,4kg mrkve
– 0,05kg maslaca
– 0,5l slatko vrhnje
– sol
Izradimo pjenu od mrkve na žaru ispečemo smuđa, dekorativno serviramo uz umak od šafrana
——————————————–
TELEČI MEDALJONI S VRGANJIMA, PITOM OD BROKULE, BALZAMIČNI OCAT
– 0,80kg telečji file očišćen
– 0,08kg vrganji
– 0,4kg cvijet brokule
– kiselo vrhnje
– 2 jaja
– muškatni oraščić
– parmezan
– sol, papar
Krhko slano tijesto za pitu od brokule:
- 0,15kg brašna
- 0,07kg maslac
- 1 jaje
- vrh noža prašak za pecivo, sol
Na izrađeno tijesto dodamo brokulu, kiselog vrhnja, jaja i začina. Pečemo 20 min na 175. Teleće medaljone popečemo sa narezanim vrganjima, zalijemo sa mesnim fondom, dodamo bijelo vino, vrhnje za kuhanje. Dekorativno serviramo.
——————————————–
DOBAR TEK !
Fotografije: Rene Karaman