Kulinarsko putovanje Italijom

Uskršnja kulinarsko putopisna radionica Ivane Orešić južnom talijanskom regijom Campanijom…

Zagabria_pizzaUz zvuke tarantelle uživalo se u mirisima, okusima i bojama južne talijanske regije Campanije. Na malom uskršnjem putovanju svijetom zadržali smo se u napuljskom zaljevu.

Posjetili smo trgove strastvenog Napulja, a zatim prošetali ulicama obližnjeg antičkog grada Pompeja. U samo nekoliko sati kuhinja je obojana u boje talijanske zastave. Naučili smo umijesiti hrskavo tijesto za pizzu koje smo prelili domaćim umakom od rajčice, posipali mozzarellom i svježim bosiljkom, pa zalili maslinovim uljem. Tko bi odolio našoj pizzi Margheriti?! Saznali smo što strastveni južnjaci jedu za Veliki petak i Uskrs, umijesili smo tradicionalni kruh casatiello, ispekli slasne arancine, a za desert mirisnu crostatu…

Opširnije: Talijanski institut za kulturu u Zagrebu

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.