KVARNER GOURMET GALA VEČERA U ZAGREBAČKOM APETIT CITY RESTORANU

Na tragu zanimljivih i uspješnih do sada održanih zajedničkih prezentacija kvarnerskih restorana nositelja posebne oznake kvalitete „Kvarner Gourmet“, koju im u sklopu projekta brendiranja gastronomije u turističkoj ponudi destinacije dodjeljuje  Turistička zajednica Kvarnera, nakon ljubljanskog restorana JB, priređeno je gostovanje u poznatom zagrebačkom Apetit City Restaurant & Baru.

dsc_0503

Turistička zajednica Kvarnera već duže vrijeme u razvoju turističke ponude povezuje i umrežava turizam i sport, turizam i kulturu, turizam i zdravstvo, turizam i održivi razvoj, i slične resorne segmente, te pri tome suradjuje s raznim udrugama, savezima, specijaliziranim agencijama i nizom partnera, jer i sami turisti koji na Kvarner dolaze, pokazuju najrazličitije interese i motive dolaska u destinaciju.

Direktorica TZ Kvarnera.: Irena Peršić Živadinov
Direktorica TZ Kvarnera.: Irena Peršić Živadinov

Finale Davis Cupa u Zagrebu jedinstvena je prilika za promociju kvarnerske gastronomske scene, pa je tako Turistička zajednica Kvarnera, „proširila teren“ i u restoranu Apetit City organizirala jedinstveni gastronomski doživljaj „Kvarner Gourmet gala večeru“ za sudionike Davis Cup-a, partnere i predstavnike medija.

dsc_0511

dsc_0516dsc_0518Najpoznatiji kvarnerski restorani; Bevanda na čelu s Klaudijem Jurčićem, čuvenim sommelierom, Kukuriku sdsc_0523 dsc_0526chefom Nenadom Kukurinom, Rivica s Draženom Lesicom i chefom Igorom Erženom, rapska Villa Barbat s Davorom Andrićem i chefom Andrejem Tijanom, Draga di Lovrana s chefom Deniem Srdočem, svi redom nositelji oznake kvalitete KVARNER GOURMET, u Zagreb su donijeli okuse jadranskog mora. Pet restorana, pet chefova, pet slijedova, u pratnji odabranih vina, pružilo je užitak svima. U brižljivo komponiranom menu-u bilo je kvarnerskih škampa, morskih ježinaca i crnih tartufa, rapske janjetine i lovranskih maruna, bilo je vrbničke žlahtine, malvazije, merlota i rose-a, ali i pjenušca.

Uz predstavnike domaćih i inozemnih medija i brojne uzvanike iz sportskog i poslovnog svijeta, prezentaciji Kvarnera nazočili su veleposlanik Republike Argentine Maximiliano Gregorio-Cernadas, predsjednici teniskih saveza zemalja finalista Davis Cupa 2016 Argentine i Hrvatske, gospoda Armando Horacio Cervone i Franjo Luković, i potpredsjednici saveza, Cathie M. Sabin, predsjednica Britanske tenis federacije i ujedno direktorica turnira Wimbledon, predsjednici većine Europskih teniskih federacija, predsjednik Svjetskog udruženja hotelijera i restorana (IHRA) Ghassan Aidi te gospođa Slavica Ecclestone. Uzvanicima su uručeni promidžbeni materijali te su i na taj način upoznati s atrakcijama Kvarnera.

dsc_0446

Turistička zajednica Kvarnera nastavit će s predstavljanjem svojih TOP proizvoda u Zagrebu, a gastronomija je svakako jedan od najsnažnijih, te se veselimo budućim kreacijama i doživljajima.

PR:  Renata Vincek, TZ Kvarnera

Fotografija: Rene Karaman