Latino bakanalije u restoranu Rodizio do Brasil

Rodizio do Brasil, Novootvoreni brazilski restoran u Zagrebu, iduće tri srijede, 21. i 28. listopada te 4. studenog, izaziva na neponovljivi gastronomski izazov. Uz izvrsni rodízio kojeg možete jesti u neograničenim količinama, srijeda donosi vinsko iznenađenje iz Čilea – vrhunsko vino kojeg također možete degustirati sve dok ne kažete – stop!

Najveća atrakcija brazilskog restorana zasigurno je rodizio – tradicionalan način posluživanja hrane sa churrasco žara kojeg možete jesti po principu all you can eat. Meso, povrće ili morski specijaliteti nabodeni na mačevima polako se peku iznad vatre, poslužuju se na sabljama i iznenađuju okusom – doslovno se tope u ustima.

‘Churrasco je blagdan koji se na jugu Brazila slavi već stoljećima. Gaúcho kauboji još su od davnina marinirano meso pekli nabodeno na štapiće i najbolje komade posluživali uz povrće, grah i rižu u krugu obitelji’, chef Marcelo Antonio Donazzolo pojašnjava povijest brazilskog specijaliteta.

Kako bi doživljaj rodizija bio još bolji, iduće tri srijede, 21. i 28. listopada te 4. studenog, kao savršenu nadopunu mesnih delicija gosti će moći uživati u vrhunskom vinu iz Čilea – Caliterra Cabernet Sauvignon Reserva, također, u
neograničenim količinama. ‘Naziv Caliterra spoj je dvije riječi: calidad (kvaliteta) i terra (zemlja). Grožđe za ovo vino dolazi iz posebnih tzv. reserva dijelova vinograda doline Colchagua Valley i idealno je uz roštilj’, kaže Ivan Novak iz Vivat finih vina.

Osim rodizija, uživati možete i u brojnim drugim brazilskim specijalitetima te širokom izboru predjela i slastica, a tu su i autentična pića iz Brazila.

L. P.