Lijepa naša Sava

U Zagrebu je najavljeno šesto izdanje projekta Lijepa naša Sava koje će se održati od 24. svibnja do 5. srpnja u četirima najvećim gradovima uz Savu – Zagrebu, Sisku, Slavonskome Brodu i Županji.

Dosad najsadržajniji program toga društveno odgovornoga projekta uključivat će tradicionalne savske sajmove, izložbe i radionice posvećene našoj najdužoj rijeci, ali i brojna iznenađenja. U Zagrebu će, među ostalim, studenti Tekstilno-tehnološkoga fakulteta predstaviti jedinstvene suvenire, predmete i modne dodatke nadahnute savskim motivima. U Sisku će poznata etnoglazbenica Tamara Obrovac održati koncert posvećen Savi, a izlagači će na savskim sajmovima organizirati prikaze života uz Savu uz kušanja tradicijskih savskih jela, specijaliteta od ribe i slastica. Na velikoj završnici u Slavonskome Brodu u okviru tradicionalne Fišijade bit će predstavljen najveći kotlić za riblji paprikaš.

Cilj je projekta Lijepa naša Sava promicanje svijesti o važnosti očuvanja rijeke Save i povratka građana na nju te poticanje održivoga gospodarstva i ekoturizma, a na današnjoj su ga konferenciji za novinare najavili partneri iz Međunarodne komisije za sliv rijeke Save, Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture, Ministarstva poljoprivrede, Hrvatskih voda i Coca-Cole HBC Hrvatska.

Opširnije na: www.lijepanasasava.hr

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.