Vrijeme godišnjih odmora nikoga ne mami na višesatno kuhanje teških jela, stoga je za lagan i ukusan obrok PIK Premier Šunka izvrstan odabir.
Vrhunska kvaliteta PIK Premier šunke čini ju pravim užitkom za sve ljubitelje rustikalnog okusa. Proizvodi se od svinjskog buta te se nakon kuhanja dimi prirodnim postupkom dimljenja, što joj daje specifičnu privlačnu aromu.
Ukusne salate, bogati sendviči i tjestenine nezamislivi su bez dodatka PIK Premier šunke, koja svakom jelu daje ono nešto neodoljivo i posebno. Dodatna prednost je i novo praktično pakiranje narezaka od 125 g koje vam omogućuje da u trenu pripremite neodoljiv zalogaj.
Ljetni recept za osvježavajuće tagliatelle s PIK Premier Šunkom
Sastojci:
PIK Premier šunka narezana na trakice (300 g)
½ kg tagliatella
0,4 dcl vrhnja za kuhanje
1 dcl bijelog vina
Sol
Papar
Češnjak po želji
0,5 dcl ulja
½ paprike (crvena ili žuta)
Priprema:
Skuhajte tagliatelle prema uputama na pakiranju. Na ulju popržite šunku, dodajte češnjak i na trakice narezanu papriku te potom zalijte vinom i vrhnjem.
Posolite i po paprite pa posipajte kosanim peršinom.
Gotov umak sa šunkom prelijte preko kuhane tjestenine i promiješajte.