Ljeto u Jaski

Ovogodišnja turističko-sportsko-zabavna manifestacija ‘Ljeto u Jaski’ održat će se, pod pokroviteljstvom Grada Jastrebarskog, u perivoju dvorca Erdödy u dva termina: 29. lipnja i 24. kolovoza.

Organizatori Centar za kulturu te Turistička i Sportska zajednica grada i ovoga puta pripremaju niz sadržaja zanimljivih posjetiteljima svih uzrasta. Najmlađe posjetitelje ove nedjelje, 29.lipnja, zasigurno će najviše privući zračni tobogani, trampolini, kajaci na jezeru, jahanje  konja i penjalice; oni malo stariji, ali i odrasli, moći će provjeriti svoje sposobnosti u streličarstvu kao i gađanju zračnom puškom i praćkom.

U podne će startati šestsatni humanitarni ultramaraton ‘Jaska trči za Slavoniju’ koji organiziraju Sportska zajednica grada i Atletski  klub ‘Jastreb’. U trčanje oko parka mogu se uključiti svi koji žele u okviru svojih mogućnosti, a zamišljeno je da se umjesto startnine daje dobrotvorni prilog. U prikupljanje sredstava mogu se uključiti i ostali posjetitelji. Prikupljeni novac uplatit će se na račun Crvenog  križa koji će ga proslijediti potrebitima u Slavoniji čiji su domovi uništeni u nedavnoj poplavi.

Vlasnike bicikala razveselit će Protea Jaska mini-servisima na licu mjesta, a ujedno će pokazati dio svog asortimana koji nudi kupcima. Svima koji žele provjeriti svoj tlak i visinu šećera u krvi besplatno će to učiniti volonteri Gradskog društva Crvenog križa Jastrebarsko.

Na svoje će doći i oni željni sportskih aktivnosti jer će za njih biti priređena radionica nordijskog hodanja.

A da najmlađima bude još zanimljivije, pobrinut će se kazalište Šareni svijet svojim trosatnim programom u kojem će ih svojim šalama zabavljati klaun. Pored predstave ‘Klaunovska posla’, organizirat će dječje igre i klaun disko, a okupljenoj djeci dijelit će figure od balona.

Zbivanja u perivoju svojim će atraktivnim nastupom uljepšati Svetojanske i Klinčaselske mažoretkinje te članice Zumbe Jaska, kao i plesačice kreativno-edukativne udruge KAOS iz Jastrebarskog.

Cijelog dana svoje će proizvode na štandovima nuditi domaći proizvođači, a uz glazbu DJ-a svi koji ogladne moći će uživati u bogatoj ugostiteljskoj ponudi.

Večernje sate popunit će nastup domaćih bandova All Stars i Gang Bang da bi, kao zvijezde večeri, nastupio sastav The Trio iz Karlovca.

Organizatori se nadaju lijepom vremenu i dobrom odazivu posjetitelja.

Opširnije na: www.jastrebarsko.hr

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.