Ljubavne torte na Samoborskom fašniku

Maskirani i oni bez maske druge subote 189. Samoborskog fašnika uživali su u ljubavnim stihovima koje su im s glavne pozornice pjesmom slale The Frajle, a potom u fašničkom šatoru Marijan Ban i Diktatori.

Valentinovskom ugođaju pridonijelo je i natjecanje u izradi romantične torte, koje je organizirala Podravka. Pobijedile su Ana i Petra Glagolić iz Samobora, čija je torta najviše oduševila članice žirija – Jelenu, Mariju, Natašu i Nevenu iz The Frajli.

Bio je to uvod u ludu fašničku noć u kojoj se zabavlja do ranih jutarnjih sati. Osim glazbe i plesa, subota 14. veljače bila je i u znaku Dječjeg fašnika na kojem su nastupali dječji zborovi i vrtićke grupe, programa Špelunkice i Šarenog svijeta, vladala je i uobičajena gužva, tražio se slobodni parking, posjetitelji su mogli uživati u majstorijama klaunova, žonglera i uličnih zabavljača te u velikom izboru krafni i ostalih slatkiša.

Posebnost je bio i Srakotrk, orijentacijska trka po centru Samobora, za koji se prijavilo više od 300 klinaca i klinceza, za koje su pripremljeni i prigodni darovi. Svi koji su s kartom u rukama prošli širim centrom grada i pronašli kontrolne točne koje su postavili članovi OK Japetić, dobili su medalje i prigodne darove, a najboljima su uručena i priznanja na glavnoj pozornici. U svojima kategorijama pobijedili su Morena Dobrić, Ivan Nimac, Helena Kirschenheuter i Filip Golubić.

Subotnje popodne obilježili su grupa Babina špajza i plesači Bailatina te nastupi gostujućih skupina iz Župe Dubrovačke, Stona, Ludbrega i Pehlina. Održan je izbor za najbolju masku, a finalisti će se u utorak boriti za ulazak u finale i  vrijedne nagrade sponzora. Ukupna vrijednost prve nagrade je 17.000 kuna u pojedinačnoj, odnosno 21.000 kuna u grupnoj kategoriji.

S. F.