Ljubitelji fileka i tripica u restoranu Bicko

Prvo neformalno druženje ljubitelja fileka i tripica održano je u zagrebačkom restoranu Bicko, gdje je u tim pučkim specijalitetima uživalo oko 150 filekoljubaca.

Pohani filekiUz špek fileke pripremljene na tradicionalan način te na salatu s bobom, lukom i češnjakom u bučinom ulju, gost kuhar Robert Slogar pripremio je janjeće tripice s čokoladom i čilijem, a uz to još i pohane fileke u finim travama s domaćom majonezom i lavandom.

Gosti su uz simboličnu kotizaciju od 25 kuna mogli uživati u neograničenim količinama omiljenih jela, te odabranim pivima i vinima.

Nakon dobre klope, druženje je još podugo potrajalo uz zvuke Navračićeve bande, glazbenog sastava pod vodstvom  Miroslava Navračića.

Janjeće tripicePoznati vinski novinar i sommelier Ivo Kozarčanin organizirao je testiranje sljubljivanja fileka s pojedinim vinima za što je bio formiran poseban novinarski žiri. Prema njihovoj stručnoj procjeni, od bijelih vina, uz fileke se najbolje pokazala Graševina Kutjevo, a od crnih Josić cuvee Ciconia nigra.

M. T. / Foto: Rene Karaman