Ljubitelji sladoleda isklesali 70.000 scoolptura

Već drugu godinu za redom mali i veliki ljubitelji ledene poslastice, zahvaljujući projektu Ledonardo, imaju priliku kreirati svoj omiljeni sladoled te sudjelovati u Ledovom natječaju, a najkreativniji među njima osvojit će titulu sladolednog genijalca, odnosno izumitelja novog Ledo sladoleda te otputovati u Pariz.

I ove godine interes potrošača je bio velik, a isklesali su čak 70.000 scoolptura. Među mnogobrojnim sladoledima odabrano je osam finalista koji će se natjecati za titulu novog sladolednog genijalca.  Maštoviti sladoledi sakupili su ukupno više od 2,5 milijuna glasova. Najpopularniji okus već tradicionalno je bila čokolada, no sladoledoljupci su se ovoga puta ohrabrili i odvažili na brojne voćne kombinacije.

Prva četiri finalista odabrali su sudionici svojim glasovima, odnosno lizovima, a to su ‘Explosivo’, ‘choco.coco.coff.’, ‘Romanca’ i ‘Centurion’ – već sama imena govore kako je riječ o  vrlo egzotičnim i atraktivnim kombinacijama poput banane, pistacija, torte od jagode ili mirisnog sladoleda kave.

Druga četiri finalista odabrao je stručni Ledo žiri koji nije imao nimalo jednostavan zadatak, no na kraju su se ipak odlučili za – ‘Magic mix :)’, ‘ribizibinaj’, ‘Banana :)’ i ‘Jagodinardo’ – kombinacije voćnih i čokoladnih okusa poput crnog ribiza i brownie čokolade, nešto su sasvim novo i zasigurno zanimljivo.

Konačnog pobjednika Ledonardo natječaja odabrat će finalisti kao i stručni Ledov žiri, a već na proljeće sljedeće godine u novoj ledenoj poslastici uživat će i svi potrošači.

P. R.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.