Lovačka kuharica „Divlji u kuhinji“

Concept store Bella Forma s pomno odabranim proizvodima najpoznatijih i najluksuznijih svjetskih brandova postala je prava oaza u centru grada za sve ljubitelje estetike i najnovijih trendova kada se radi o uređenju doma ili posuđu za pripremanje i posluživanje hrane. Prateći posljednje lifestyle trendove Bella Forma svojim se kupcima uvijek trudi ponuditi sofisticirane proizvode najbolje kvalitete.

Osim proizvoda Bella Forma svojim kupcima nudi i različite radionice na kojima posjetitelji imaju prilike naučiti nešto novo i zanimljivo.

Tako je ovoga četvrtka u trgovini Bella Forma predstavljena ekskluzivna lovačka kuharica „Divlji u kuhinji“ autora Roberta Mlinarca i Melvina Burnića.

Kuharica je djelo dvojice autora, jednog pretežito lovca Melvina Burnića i drugog pretežito kuhara i pisca Roberta Mlinarca. Obojica hedonisti, dugogodišnji prijatelji, kuhari, pisci, padobranci, skijaši i još koješta.

 Kuharica „Divlji u kuhinji“ donosi preko 120 originalnih recepata od mesa divljači ili šumskih plodova, svi su „kršteni“ originalnim imenima, a kao dio teksta su i vicevi, zabavni pasaži, te marginalije o hrani, namirnicama i kuhanju općenito. Kuhanje je demistificirano, pojednostavljeno, za svakog prosječnog kuhara/kuharicu.

Za razliku od velikih šefova i zanatskih tajni, autori su odlučili podijeliti sve što znaju o kuhanju sa širom publikom. Knjiga je autorsko djelo nastalo u Hrvatskoj, a sve namirnice, pribor, začini i ideje isključivo su domaći. Ova kuharica sa zanimljivim i maštovitim jelima dostupna je u trgovini Bella Forma.

Posebnom ugođaju doprinijele su članice lovačke udruge „Dama Dama“ koje su prisustvovale promociji .

Autori kuharice okupljenima u trgovini Bella Forma pripremili su dva namaza, jedan od mesa divljači, a drugi od šumskih plodova kako bi u lovačkim poslasticama mogli uživati i vegetarijanci. Namaz je poslužen uz domaći kruh koji je pripremljen od kukuruznog, raženog i polubijelog brašna.

Pripremljeni namazi i domaći kruh sljubljenu su s graševinom vinarije Škoro. Josipa Andrijanić, enologinja vinarije, istaknula je kako je iz ljubavi prema Požeškoj kotlini Miroslav Škoro kupio mali vinograd graševine u Mitrovcu, ponajboljem položaju Kutjevačkog vinogorja. Od pobrana grožđa nastalo i jedno vrlo posebno vino koje je na kutjevačkom Festivalu graševine 2016. ponijelo šampionsku titulu.

Vino je lijepe zlatnožute boje i izraženih zrelih voćnih aroma, punog i slasnog okusa odlično će se sljubiti s tjesteninama, jelima od bijelog mesa, ribe, telećim pečenjem i raznim vrstama zrelih sireva.

PR laurusdan