Maggi inovacija: Papir za pečenje piletine u tavi

Kompanija Nestlé proširila je svoj kulinarski asortiman još jednom inovacijom – Maggi papirom za pečenje piletine – koji omogućuje pripremu sočnog i mekanog, začinjenog pilećeg filea bez dodavanja masnoće.

Istraživanja su pokazala kako više od 70 posto građana Hrvatske kuha svaki dan te obroke najčešće pripremaju kuhanjem namirnica u loncu, pečenjem u pećnici ili prženjem u tavi. Osim toga, 32 posto ih jednom tjedno jede piletinu, a u prosjeku oko 7,5 kg godišnje po stanovniku.

Kako bi olakšali pripremu jela od piletine, Nestléovi stručnjaci osmislili su način za pripremu, koji su zajedno s Konzumom predstavili u zagrebačkome Klubu Gastronomada. Jednostavnost pripreme u svega 10 minuta demonstrirali su kuhar Marko Anić te glumica i voditeljica Doris Pinčić Rogoznica.

Maggi-papir za pečenje piletine u tavi‘Ljudi se sve manje kreću, neredovito se hrane i unose previše namirnica s visokim sadržajem masnoće. Skoro dvije trećine stanovnika Hrvatske ima problem s viškom kilograma. Stoga tvrtka Nestlé neprestano radi na unapređenju i inovacijama u svome asortimanu, a kako bi potrošačima ponudila zdravije varijante omiljenih jela’, izjavila je Tatjana Munjas, marketing menadžer za Hrvatsku, Nestlé Adriatic.

Nestléova istraživanja u regiji pokazala su kako je priprema piletine u tavi, uz dodatak soli, papra i univerzalnih začina, omiljen način pripreme ove vrste mesa. Zato Maggi s papirom za pečenje u tavi unosi dinamiku i dolazi u tri kombinacije pažljivo odabranih mješavina začina, namijenjenih pripremi piletine – paprika, češnjak i mediteranski začini.

M. V.