Makedonska vina Dudin uz delicije Gastronomada

Prezentacijom svojih vrhunskih vina u Klubu Gastronomada u Zagrebu, makedonska vinarija Dudin ušla je na velika vrata na hrvatsko tržište.

Makedonci su predstavili svoje perjanice Temjaniku Anju, Red Imperial, Chardonnay, Merlot, Cabernet sauvignon… od ukupno 11 vinskih brendova.

Vinarija Dudin vina proizvodi od 1989. godine, kapaciteta je 500.000 litara, a smještena je u selu Krivolak u blizini gradića Negotino. Modernizacijom tehnologije otišla je korak dalje u proizvodnji najkvalitetnijih vina.

Govedska rebraNjihova su vina na promociji sljubljena sa sjajnom hranom Gastronomada, uz humus napravljen od graha tetovca, pačji confit kuhan u ulju osam sati i lazanje od domaćeg makedonskog povrća s mlincima, a posebna poslastica bila su govedska rebra pečena 12 sati uz mladi krumpir.

Kralj ovog eno-gastronomskog doživljaja bio je Red Imperial, koji je opravdao status jednoga od najboljih crnih vina u Makedoniji.

P. R. / Foto: Rene Karaman