Mala škola brodogradnje u Crikvenici

Ovogodišnji, 47. Ribarski tjedan u Crikvenici, ostavit će i jedinstven materijalni trag – drvenu brodicu izgrađenu tijekom manifestacije.

Naime, u centru Crikvenice u sklopu edukativne radionice ‘Mala škola brodogradnje’ desetak djece osnovnoškolskog uzrasta uz stručno vodstvo punom parom od subote, 24. kolovoza, gradi drvenu brodicu s latinskim jedrom. Zanimljiva, originalna i dinamična, ova radionica spaja učenje o bogatoj tradiciji brodogradnje, teorijski i praktični dio, s druženjem, igrom i zabavom. Nakon pet dana, mali će kreativni brodograditelji u srijedu 28. kolovoza u 19 sati svečano u more porinuti svojih ruku djelo – 2,4 metra dugu drvenu brodicu.

Naravno, novo plovilo neće ostati bez imena. Kako će se zvati? O tome će odlučiti posjetitelji facebook stranice Turističke zajednice Grada Crikvenice – Crikvenica (Croatia). Predloženo je pet imena:
1. Crkveniškinja
2. Kotorka
3. Kirica
4. Vavik parićana
5. Sarag

Brodica će ponijeti ime koje do srijede, 28. kolovoza do 12 sati skupi najveći broj glasova.

Pratite kako napreduje gradnja nove crikveničke brodice, glasajte za njeno ime i pridružite se na porinuću u glavnoj luci u Crikvenici, u srijedu, 28. kolovoza u 19 sati!

P. R.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.