Mam Vin: Eno gastronomski turistički aduti

Na sajmu Hotel Gastroteh koji je održan na Zagrebačkom velesajmu, jedan od najživljih i najatraktivnijih štandova bio je od tvrtke Mam Vin, izdavača revije Svijet u čaši, na kojem su predstavljeni hrvatski eno-gastronomski turistički aduti.

Mam-Vin - Velesajam-kameniceTijekom četiri sajamska dana, u paviljonu 8 održavale su prezentacije i kušanja vina uz male zalogaje. Svaki dan gostovao je po jedan restoran ili ugostitelj, uz određene sorte vina koje su prezentirali vinski znalci iz Hrvatskog društva sommeliera i ponekog gosta vinara.

Uzvanici i poslovni prijatelji imali su priliku i ocjenjivati ponuđena vina, koja su posluživale mlade snage – konobari-učenici Ugostiteljsko turističkog učilišta u Zagrebu.

Mam-Vin - Velesajam-PlavciPrvog dana (srijeda) predstavljeni su hrvatski pjenušci uz malostonske kamenice iz restorana Nono i jabuke u šlafroku iz zagrebačkog Starog Puntijara. U četvrtak su na red došle graševine uz čobanac iz zagrebačkog bistroa Deno, dok su u petak predstavljeni plavci mali uz hobotnicu ispod peke iz zagrebačke Gračanke karizmatičnog ugostitelja Gorana Albinija Kamanja. Zadnjeg dana ispijale su se istarske malvazije uz tuna steak s bučinim pireom, kreacijom Roberta Slogara, chefa novog zagrebačkog restorana Crni kokot.

M. T. / Foto: Rene Karaman