McDonald’s: Donacija za Klaićevu bolnicu

McDonald’s Hrvatska i ove se godine priključio globalnoj inicijativi brenda organizacijom McHappy Day projekta u Hrvatskoj s ciljem prikupljanja sredstava za pomoć Klinici za dječje bolesti Zagreb u Klaićevoj ulici.

Ukupno 75.000 kuna od prodaje McMenua u McDonald’sovim restoranima diljem Hrvatske tvrtka je namijenila donaciji i opremanju odjela za fizikalnu terapiju bolnice u Klaićevoj.

‘Raduje nas što naši gosti prepoznaju važnost sudjelovanja u našim društveno-odgovornim inicijativama. McHappy Day zajednički je doprinos svih nas.’, izjavio je Pavel Pavliček, član uprave tvrtke Globalna hrana d.o.o. nositelja franšize McDonald’s za Hrvatsku.

Poznate hrvatske sportašice i prve McDonald’sove brend ambasadorice Ana i Lucija Zaninović podržale su akciju McHappy Day: ‘Bilo nam je zadovoljstvo sudjelovati u ovom hvalevrijednom projektu. Najdraže nam je ipak bilo druženje s djecom u Klaićevoj koju smo vrlo rado posjetile i nadamo se razveselile poklonima.’

McDonald’s je širom svijeta poznat po svojem humanitarnom djelovanju. Jedna od najvećih humanitarnih zaklada na svijetu – Ronald McDonald House Charities, svake godine izdvaja desetke milijuna dolara u humanitarne svrhe kojima je cilj pomoći djeci, odnosno institucijama koje skrbe za djecu. McDonald’s u Hrvatskoj godinama organizira humanitarne akcije kojima je cilj prikupiti sredstva za kupnju medicinske opreme za dječje bolnice i dječje odjele bolnica u Hrvatskoj, što svake godine podupiru i brojne poznate osobe u Hrvatskoj. Prethodnih godina u sklopu ove McDonald’sove humanitarne inicijative donirala su se sredstva u svrhu nabave medicinske opreme za dječje odjele bolnica u Karlovcu, Osijeku i Rijeci. U suradnji s Hrvatskim Crvenim Križem, McDonald’s u Hrvatskoj pomogao je u izgradnji nekoliko dječjih igrališta na razminiranim područjima u Slavoniji i Banovini, omogućio nabavu didaktičke opreme za Centre za djecu s posebnim potrebama u Zagrebu i Šibeniku, te pomogao u uređenju Doma za nezbrinutu djecu Sveta Ana u Vinkovcima.

Abrakadabra