McDonald’s ostao bez Big Maca

Zagrebački McDonald’si zabilježili su proteklog vikenda rekordnu prodaju svog najpoznatijeg sendviča – Big Maca – što je dovelo do iscrpljivanja lokalnih zaliha sirovina nužnih za pripremu najprodavanijeg McDonald’sovog proizvoda.

Tvrtka je odmah reagirala, no čak ni  uz izvanrednu dostavu, nije bilo moguće zadržati Big Mac u ponudi u svim restoranima.

Naime, McDonald’s Hrvatska organizirao je vikend promotivnu akciju u kojoj je njihov svjetski slavan sendvič bio dostupan po samo 10 kuna. ‘Željeli smo podsjetiti naše goste zašto je Big Mac jedan od naših najprodavanijih sendviča i nagraditi ih na neki način za vjernost. S druge strane, htjeli smo svima koji ga nisu probali dati tu priliku. Big Mac nastao je davne 1967. godine, a od tada je svojevrsni simbol McDonald’sa te ga danas smatramo klasikom. Naša filozofija je jednostavna – Ili ga volite, ili ga još niste probali!’, naglasio je Pavel Pavliček, član uprave tvrtke Globalna hrana d.o.o. nositelja franšize McDonald’s za Hrvatsku.

Promotivna Big Mac vikend akcija održana je i na drugim europskim tržištima no u Hrvatskoj je imala 30% bolji odaziv. U McDonald’sima diljem Hrvatske u ova dva dana prodano je više od 120.000 Big Mac sendviča te je zabilježeno više od 140.000 gostiju.

Big Mac je veliki sendvič s dva kosana goveđa odreska u pecivu posutom sezamom, s topljenim sirom, kiselim krastavcima, sitno sjeckanim lukom i jedinstvenim Big Mac TM umakom. Upravo je specijalni i zaštićeni Big Mac umak taj koji tom najslavnijem McDonald’sovom sendviču svih vremena daje poseban pečat, a iako su sastojci općepoznati, njegova formula strogo je čuvana tajna.

Abrakadabra