Medalje u Londonu i Bruxellesu za kutjevačka vina

Regionalno zlato na ovogodišnjem Decanteru dobio je Traminac ledeno vino 2011. To je vino ujedno osvojilo i srebrnu medalju na Concours Mondialu u Bruxellesu. Graševina Turković 2014. okrunjena je Decanterovim srebrom, dok su broncom nagrađene Graševina De Gotho 2014. i vinska klasika Vrhunska Graševina 2014. Preporuku je dobio Maximo nero 2010. te Graševina ledeno vino 2009.

Kutjevo vinarija najavljuje proljetnu sezonu s nagrađenim vinima s prestižnih svjetskih vinskih natjecanja, a koja utjelovljuju sve karakteristike posljednje berbe 2014. – to su lagana, svježa, aromatična i pitka vina s idealnim balansom kiselina i šećera.

Kutjevo-medaljeIako je prošla vinogradarska godina bila izuzetno kišovita i nepovoljna za vinogradare,  enolog Kutjeva d.d., Ivan Marinclin, otkrio je da se maksimum iz vina uspio izvući zahvaljujući najboljim položajima kutjevačkog vinogorja: ‘S jednog od najboljih položaja Zlatne doline dobili smo Graševinu Turković 2014. koja je na Decanteru okrunjena srebrnom medaljom, dok su brončana priznanja osvojile Graševina De Gotho 2014. i naša klasika Vrhunska Graševina 2014.

Najvrednije priznanje s Decantera, osvojio je Traminac ledeno vino 2011. – regionalno zlato, a uz to je okrunjen i srebrnom medaljom u Bruxellesu na Concours Mondialu 2015. Osim spomenutih vina,  Decanter je dao preporuku za Maximo nero 2010. te Graševinu ledeno vino 2009.

‘Izuzetno sam ponosan na ova priznanja iako sam ih u tajnosti očekivao. Smatram da je Kutjevo sa svojim timom u vinogradu i vinariji odradilo jako dobar posao’, poručio je enolog Marinclin.

D. K.