Medalje za Feravino i u Kutjevu

Nakon prestižnih međunarodnih nagrada na Decanteru i Syrah du Monde, Feravino je osvojilo čak sedam nagrada na Međunarodnom ocjenjivanju sorte graševine u Kutjevu.

Feravino je na ocjenjivanje poslalo sedam uzoraka graševine, od kojih su svi prepoznati i nagrađeni kao izuzetno kvalitetni, što daje potvrdu kontinuiranom radu i njegovanju tradicije proizvodnje slavonskih vina. U kategoriji mladih graševina Feravino je osvojilo zlatne i srebrne medalje, a najviše bodova osvojila je Graševina Dika berbe 2012., čime to vino opravdava značenje svog imena – Dika – ona koju se beskrajno voli i kojom se silno ponosi.

Zlatnu medalju Feravinu donijela je i Graševina ledena berba 2009., koja je posebno za ovaj Festival prvi put stavljena u boce i poslana na ocjenjivanje, gdje je od stručnog žirija i iskusnog nepca ocjenjivača dobila 87,6 bodova. Zlatnu medalju  osvojila je i Graševina izborna berba bobica 2009.

Na ocjenjivanje graševina ove je godine pristiglo 150 uzoraka iz svih kontinentalnih hrvatskih vinogorja te Mađarske i Slovenije. Graševine su se ocjenjivale u tri kategorije: mlada, stara i predikatna, prema pravilima Svjetske vinske organizacije(OIV). Proglašenje najboljih uz uručenja nagrada održano je u subotu, 1. lipnja kada se Feravino okitilo sa sedam nagrada.

P. R.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.