Međimurski vinari u Zagrebu

Projekt Vinoljupci, pokrenut u srpnju ove godine, nastavlja sa svojim susretima, prilikom kojih Zagrepčane i turiste upoznaje s vrhunskim vinarima iz Hrvatske i regije.

Nakon proteklog susreta, održanog 3. srpnja na terasi Potepuha iznad Dolca, a koji je izazvao veliki interes publike, najavljen je sljedeći susret, i to za 4. rujna s početkom u 19 sati. Mjesto ostaje isto – terasa kultnog bara Potepuh na trgu iznad Dolca, na kojem je smješten spomenik Petrici Kerempuhu.

Dok je na prošlom događanju u fokusu bila Istra i njezini vinari, s krilaticom ‘Istra u srcu Zagreba’, rujansko događanje u centar pažnje stavlja međimurske vinare i nosi  naziv ‘Jesenske boje Međimurja’. Okupljenima će se tako predstaviti najkvalitetniji međimurski vinari, čije će se kapljice moći kušati do kasno u noć. Događanje će biti popraćeno malim gastronomskim zalogajima i jazz glazbom.

Projekt ‘Vinoljupci’ pokrenut je kako bi unaprijedio vinsku ponudu, kulturu i vizuru Zagreba, a namijenjen je vinarima koji svoja kvalitetna vina žele predstaviti publici, te Zagrepčanima i brojnim turistima koji večer žele provesti u ugodnom društvu, ispijajući birana vina ponajboljih hrvatskih vinara.

Uz susrete vinara i vinoljubaca koji će se održavati tri do četiri puta godišnje, organizatori planiraju i Zagreb Wine Rally čiji će fokus biti upoznavanje s vinskom ponudom Zagreba kroz obilazak vinskih punktova i sudjelovanje u vinskom kvizu, Zagrebačke vinske večeri koje su koncipirane kao edukacijsko-prezentacijska vinska druženja, kao i različita tematska događanja tijekom godine.

Ugodna atmosfera, čaša finog vina, par finih zalogaja i birana glazba – savršen je scenarij ljetne večeri u režiji Vinoljubaca.

Opširnije na: www.facebook.com/vinoljupci