Mediteran u salati

Imajući na umu potrebe organizma tijekom ljetnih mjeseci Ekozona je pripremila recepte za ljetne salate koje se spravljaju brzo, a tijelo opskrbljuju energijom i hranjivim tvarima.

Mediteran u salati (Kopiraj)Mediteran u salati

  • 300g zelenih mahuna
  • 1 i ½ šalica kuhanog slanutka Ekozona
  • 1 crveni luk narezan na tanke polumjesece
  • 300g seitana narezanog na kockice
  • Prstohvat soli
  • ½ vezice vlasca
  • Ulje
  • Brašno Ekozona tip 850
  • 2 žlice maslinovog ulja Ekozona
  • 1 žlica rižinog octa Ekozona
  • 1 žlica tamarija Ekozona

Postupak:

Narežite seitan na kockice i uvaljajte u brašno pa popržite na suncokretovom ulju.

Izvadite na papirnatu salvetu da se ulje ocijedi.

U loncu zagrijte vodu 3-4 cm visine, posolite prstohvatom soli i zakuhajte.

Očistite mahune, operite ih pa prerežite na pola ili na trećine. Stavite ih u proključalu vodu pa kuhajte 5-7 minuta da omekšaju, ali ostanu hrskave.

Procijedite mahune i ostavite da se ohlade.

Narežite luk i samo uronite u kipuću vodu pa izvadite da se ohladi.

Na sitno nasjeckajte vlasac.

Pomiješajte slanutak, ohlađene mahune, luk, seitan i vlasac.

U šalici pomiješajte i zamutite rižin ocat, tamari i maslinovo ulje pa prelijte preko salate.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.