
Imajući na umu potrebe organizma tijekom ljetnih mjeseci Ekozona je pripremila recepte za ljetne salate koje se spravljaju brzo, a tijelo opskrbljuju energijom i hranjivim tvarima.
- 300g zelenih mahuna
- 1 i ½ šalica kuhanog slanutka Ekozona
- 1 crveni luk narezan na tanke polumjesece
- 300g seitana narezanog na kockice
- Prstohvat soli
- ½ vezice vlasca
- Ulje
- Brašno Ekozona tip 850
- 2 žlice maslinovog ulja Ekozona
- 1 žlica rižinog octa Ekozona
- 1 žlica tamarija Ekozona
Postupak:
Narežite seitan na kockice i uvaljajte u brašno pa popržite na suncokretovom ulju.
Izvadite na papirnatu salvetu da se ulje ocijedi.
U loncu zagrijte vodu 3-4 cm visine, posolite prstohvatom soli i zakuhajte.
Očistite mahune, operite ih pa prerežite na pola ili na trećine. Stavite ih u proključalu vodu pa kuhajte 5-7 minuta da omekšaju, ali ostanu hrskave.
Procijedite mahune i ostavite da se ohlade.
Narežite luk i samo uronite u kipuću vodu pa izvadite da se ohladi.
Na sitno nasjeckajte vlasac.
Pomiješajte slanutak, ohlađene mahune, luk, seitan i vlasac.
U šalici pomiješajte i zamutite rižin ocat, tamari i maslinovo ulje pa prelijte preko salate.
Be the first to comment