Mediteranski sendvič by Domaćica

Iva Šulentić i poznata blogerica Domaćica, Sanja Mijac, ovog vikenda u Splitu su pripremale fine i zdrave mediteranske sendviče koji su idealan izbor za hranjiv doručak. Malo mašte, sezonske namirnice i čaša Juicy 100 % soka čine sve što je potrebno za dobar početak dana.

Kako bi svi zainteresirani mogli i kod kuće isprobati ove recepte, Domaćica je velikodušno prenijela nekoliko malih trikova kako pripremiti zdrave sendviče:
Izbjegavajte peciva od bijelog brašna i dajte prednost onima od integralnog ili kukuruznog brašna. Najbolja je kombinacija kad kruh sadrži i sjemenke.
Osim mesa, u sendvič možete staviti tunu i kuhana jaja.
Umjesto majonezom, pecivo namažite sirnim namazom kojeg ćete sami pripremiti.
Na kraju ne zaboravite na povrće: osim zelenom salatom, sendvič možete obogatiti i svježe naribanom mrkvom.
Važno je znati kako su 100 % voćni sokovi sastavni dio zdravog doručka jer sadrže potrebne vitamine, minerale i antioksidanse, posebno vitamin C, folnu kiselinu i kalij. Baš zato je blogerica Domaćica sa sočnim sendvičima sljubila
čašu soka Juicy 100 % ananas koji ne sadrži umjetna bojila, aditive niti dodani šećer, već samo onaj koji se već nalazi u voću.

Recept – Mediteranski sendvič
Sastojci:
kukuruzni baget
mliječni namaz
listovi svježeg bosiljka
sol i papar
masline bez koštica
cherry rajčice
mozzarella
pršut
rikola
maslinovo ulje
Priprema:
Pripremite namaz tako da u blenderu izmiksate mliječni namaz, par listova bosiljka, nekoliko maslina, sol i papar. Namazom premažite kruh, na njega stavite rajčicu, mozzarellu, pršut i rikolu. Pokapajte s malo maslinova ulja i
poslužite uz čašu Juicyja 100% ananasa.