Međunarodni dan kave

Uoči Međunarodnog dana kave, koji se obilježava 29. rujna, Franck je za sve ljubitelje crnoga napitka, na zagrebačkom Cvjetnom trgu, pripremio proslavu rođendana kave.

Uz poznate kavoljupce, okupljeni su uživali u odličnom Stretto espressu i rođendanskim kolačićima od svima poznate Jubilarne mljevene. Uz dobru rođendansku zabavu, događaj je imao i humanitarni karakter. Naime, za preporučenu donaciju u iznosu od 5 kuna, Franck je častio kavom i rođendanskim poklonima, a prikupljena sredstva namijenjena su humanitarnoj akciji ‘Korak u život’.

Međunarodni dan kave obilježava se s ciljem promocije ovog mnogima omiljenog napitka, ali i s podizanja svijesti o nužnosti osiguranja održivosti cjelokupnog procesa proizvodnje – od uzgoja na plantažama do šalice svježe skuhane kave – kao i o pravednoj trgovini (fair trade). S ciljem da aktivno sudjeluje i doprinese upravo održivosti globalnog tržišta kave, Franck se početkom ove godine pridružio probranom krugu vodećih europskih proizvođača i trgovaca kavom okupljenih u neprofitno društvo International Coffee Partners (ICP).

Franck / Foto: Tomislav Miletić