Meneghetti: Nova linija vina Kuće Glavić

U zagrebačkom restoranu Balon, vinarija Meneghetti predstavila je svoju novu liniju vina Kuće Glavić iz vinogorja u Konavlima  – autohtonu Malvasiju 2012 te Rose 2012 i Crveno 212 od sorte syrah.

Naime, timu Meneghetti vina priključio se poduzetnik Miho Glavić i njegov stoljetni obiteljski ponos Kuća Glavić. Smještena na krajnjem jugu Hrvatske, u neposrednoj blizini Dubrovnika, u samom srcu jedinstvenog i pitoreskog krajolika plodnog Konavoskog polja, nastavlja obiteljsku tradiciju proizvodnje vina još od davne 1896. godine.

Kuća Glavić je autohtona konavoska kuća i zaštićeni spomenik kulture gdje je nekada živjelo 36 članova obitelji, koji su se tradicionalno bavili poljoprivredom. Danas Kuća Glavić predstavlja nezaobilaznu postaju na putu za doživjeti, vidjeti i osjetiti tradicionalnu konavosku arhitekturu i gastronomiju. I u Meneghettiju obitelj Glavić doživljavaju tradiciju kao poveznicu znanja različitih generacija, te smatraju kako je treba čuvati, razvijati i oplemenjivati modernim znanjima da bi ona dobila stvarni smisao. Od tuda potječe njihova zajednička želja za proizvodnjom vina koja odražavaju karakter Konavla, a koja u isto vrijeme prelaze njezine granice.

P. R.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.