Metro proslavio 50. rođendan

Metro Cash & Carry obilježio je 50. obljetnicu poslovanja u sedam hrvatskih gradova.

Posjetitelji u Zagrebu, Splitu, Zadru, Rijeci, Varaždinu, Osijeku i Puli uživali su u jelima najpoznatijih hrvatskih kuhara poput Branka Ognjenovića te su degustirali vina vrhunskih hrvatskih vinara kao što su Krauthaker i Plenković.  Svojim prisustvom veliku čast Metrou iskazao je Boris Cota, predsjednik Savjeta za gospodarstvo Predsjednika Republike Hrvatske.

Posjetitelji su imali priliku kušati i jela pripremljena od mesa zebre i krokodila te uživati u vrhunskoj ribi, kozicama i jelima od tartufa. Proslava je zavšena puštanjem nebeskih lampiona za dobre želje Metrou.

‘Metro već pola stoljeća pruža podršku poduzetnicima diljem svijeta. Sudjelujemo u njihovim uspjesima i pomažemo im u suočavanju sa svakodnevnim izazovima. Poslujemo u 28 zemalja i neovisno o zemlji, naš je zadatak isti – biti partner poduzetnicima, inspirirati ih i omogućiti im rast i razvoj’, izjavio je Marc Carena, predsjednik Uprave Metro Cash & Carry Hrvatska.

Tvrtka Metro Cash & Carry osnovana je 27. listopada 1964. u Njemačkoj kada su dva brata, Wilhelm Schmidt-Ruthenbeck i Erwin Schmidt, odlučila otvoriti veletrgovinu specijaliziranu za male i srednje poduzetnike. Već 1968. Metro otvara prvi centar izvan Njemačke. Danas Metro Cash & Carry ima 750 veleprodajnih centara u 28 zemalja svijeta i zapošljava više od 100.000 djelatnika.

U Hrvatskoj, prvi centar u zagrebačkom Jankomiru Metro otvara 6. prosinca 2001. Danas, Metro posluje u osam veleprodajnih centara u Puli, Rijeci, Splitu, Zadru, Osijeku, Varaždinu i zapošljava oko 1.200 djelatnika.

Metro