Metro širi suradnju s hrvatskim dobavljačima

U povodu 50. obljetnice poslovanja, Metro Cash & Carry Hrvatska najavio je širenje prodajne mreže u Hrvatskoj te suradnje s hrvatskim dobavljačima.

Hrvatski vinari Cattunar i Plenković tako će od 1. listopada 2014. svoje proizvode plasirati u deset veleprodajnih centara METRO-a u Srbiji. Predsjednik Uprave Metro, Marc Carena, za sljedeću poslovnu godinu najavio je daljnje širenje prodajne mreže s konceptom veleprodajnih centara, poput onoga otvorenog u Puli, usmjerenih prema kupcima iz sektora ugostiteljstva i turizma.

Kako bi obilježio 50 godina poslovanja, Metro je pokrenuo projekt Zvijezda zajednice kojim je nagradio društveno koristan angažman poduzetnika i obrtnika. Zvijezdom zajednice, Metro je htio pokazati pravi poduzetnički duh i doprinijeti promociji poduzetnika i obrtnika koji nalaze vremena za one kojima je pomoć zajednice potrebna.

Građani su glasali za poduzetnike i obrtnike koji su svojim projektima doprinijeli zajednici u kojoj žive. Među deset finalista, žiri je za pobjednika projekta Zvijezda zajednice odabrao osnivača i direktora tvrtke E-Glas iz Rijeke Miroslava Vrankića. Ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras pobjedniku je uručio nagradu. Uz titulu Zvijezde zajednice, tvrtka E-Glas osvojila je i nagradu Metroa od 50.000 kuna za unaprjeđenje poslovanja.

Tim tvrtke E-Glas svoje znanje i iskustvo iskoristio je kako bi pomogao ljudima koji žive u teškim životnim okolnostima zbog tjelesne nemoći. Osmislili su elektronički sustav Servus koji slabo pokretnim ljudima omogućava upravljanje uređajima u domu pomoću glasovnih naredbi. Ove su godine pokrenuli kampanju kojom su prikupljena sredstva za besplatnu ugradnju sustava Servus u dva kućanstva kojima će ovaj sustav omogućiti novu razinu samostalnosti jer će glasom moći upravljati svjetlom, televizijom, telefonom, vratima te surfati internetom.

Metro