Metro Zvijezda zajednice

Metro Zvijezda zajednice, priznanje koje Metro Cash & Carry dodjeljuje poduzetniku za izniman doprinos zajednici, dodijeljeno je socijalnoj zadruzi Humana Nova, koja je osvojila i 50.000 kuna za uspješan nastavak poslovanja.

‘Dugogodišnja suradnja s hrvatskim proizvođačima, dobavljačima i profesionalnim kupcima, ukazala je Metrou na važnost poduzetnika u razvoju zajednice. Natječaj Metro Zvijezda zajednice pokrenuli smo kako bismo nesebični angažman poduzetnika približili što većem broju ljudi i zajedno pokazali najbolju stranu poduzetništva’, izjavila je Nela Bučević, direktorica odjela ljudskih resursa i korporativnih komunikacija tvrtke Metro Cash & Carry.

Socijalna zadruga Humana Nova iz Čakovca proglašena je Metro Zvijezdom zajednice jer u svakom segmentu svog poslovanja doprinosi boljitku zajednice. Uz to što zapošljava osobe s invaliditetom i dugotrajno nezaposlene, Humana Nova bavi se sakupljanjem i sortiranjem starog tekstila i odjeće te proizvodnjom i prodajom tekstilnih proizvoda od recikliranih materijala za domaće i inozemna tržišta. Nagradu je Ivanu Božiću, upravitelju zadruge, uručio Vladimir Gnjidić, član Uprave Metro Cash & Carry Hrvatska.

Među deset finalista koje su odabrali građani, članovi žirija Marc Carena, predsjednik Uprave Metro Cash & Carry Hrvatska, Boris Trupčević, direktor Styria International za Hrvatsku i Miroslav Vrankić, prošlogodišnji pobjednik natječaja Metro Zvijezda zajednice, odabrali su tri najinspirativnije priče.

Drugo mjesto osvojio je Klub Dobre vibracije iz Zagreba koji organizira rehabilitacijsko terapijske radionice namijenjene razvoju psihomotoričkih vještina i jačanju samopouzdanja djece s oštećenjem sluha. Treće mjesto zauzeo je Projekt difuzni hotel Vrbanj, koji je usmjeren na ekološki uzgoj hrane, očuvanje tradicionalnog izgleda mjesta i razvoj turističke ponude unutrašnjosti otoka Hvara.

P. R.