Mladost, sport i ljepota na Hvaru

Hvarska riva osvanula je u novom ruhu. Deseci Hvarana i njihovih gostiju u svijet šalju prekrasnu sliku u pokretu.

Projekt ‘Pokreni se’ na najsunčanijem je hrvatskom otoku ukazao na potrebu za vježbanjem i rekreacijom, ali isto tako i na dobrobiti Sunca te njegovoj važnosti za naš život. Uz mlade Hvarane poruku o važnosti svakodnevnog kretanja poslala je i vaterpolo legenda Dubravko Šimenc koji poručuje: ‘Iznimno je važno vježbati, kretati se i to svakodnevno. Danas smo pokazali kako sve to može biti i besplatno i zanimljivo čak i bez ikakvih pomagala. Pozdravljam projekt i inicijativu te pozivam sve da se pridruže projektu u Zagrebu!’

Hvar kao naš najsunčaniji otok idealno je mjesto da se podsjetimo koliko je Sunce bitno u našem svakodnevnom životu. ‘Sunčeva svjetlost nam podiže optimizam, širi jednu pozitivnu energiju i čini nas sretnijima. Oko devedeset posto vitamina D dobivamo upravo od Sunca. A ono je iznimno važno kako za fizičko tako i za mentalno zdravlje. Vitamin D jača kosti, spriječava rahitis i osteoporozu!’ – izjavio je kineziolog Marijo Anić Kremić.

Grad Hvar i turistička zajednica grada u razvoj sportskih aktivnosti ulažu velike napore. Zamjenik gradonačelnika Hvara, Fabijan Bronzović, ističe: ‘Grad Hvar obogaćuje svoju ponudu brojnim sportskim sadržajima poput biciklističkih i staza za trčanje. Podržavamo ovaj projekt i drago nam je da su nam se danas pridružili i brojni turisti na vježbanju!’

Nacionalni projekt ‘Pokreni s’e u dva je ljetna mjeseca u četiri hrvatska grada Dubrovniku, Puli, Zadru i Hvaru pozivao građane na aktivniji život. Stručni tim Kineziološkog fakulteta iz Zagreba i nutricionistkinja Karmen Matković cijelog su ljeta na raspolaganju stručnim besplatnim savjetima svim zaintereserianim na službenoj web stranici projekta.

U četvrtak, 29. kolovoza u 9.30 sati, građani Zagreba i brojni turisti imai će priliku biti dijelom sportske razglednice Hrvatske koja će se snimati na zajedničkom vježbanju ispred novih fontana na aveniji Većeslava Holjevca.

Prijavite se za vježbanje i napravite dobro djelo za vlastito tijelo!

Opširnije na: www.pokrenise.hr

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.