Na METRO Garden Grillu predstavljena vrhunska oprema za roštilj

Chef Marin Medak pripremao je ukusna jela uz upotrebu premium ugljena i profesionalne roštilj peći Kopa iz METRO-ove ponude

U srijedu, 16. rujna, u ugodnom vrtnom ambijentu restorana Rougemarin održan je METRO Garden Grillna kojem su METRO i partneri Sommar Adria te MMC ugostiteljska oprema predstavili vrhunsku opremu za roštilj iz METRO-ove ponude. Chef Marin Medak prezentirao je upotrebu premium vrsta ugljena i profesionalne roštilj peći Kopa te pripremio delicije od namirnica hrvatskih dobavljača i vlastitih marki iz METRO-ovog asortimana.

Roštilj peč KOPA

Za nas u METRO-u, primarni zadatak je upoznati potrebe profesionalnih kupaca i u ponudu METRO centara uvrstiti proizvode koji najviše odgovaraju njihovim potrebama te najnovijim trendovima u HoReCa sektoru. Zato neprestano osluškujemo svoje kupce i prilagođavamo asortiman kako bismo im ponudili vrhunsku ugostiteljsku opremu i široki asortiman lokalno uzgojenih namirnica. Na METRO Garden Grillu okupili smo METRO kupce, partnere i food blogere kako bismo im prezentirali ekskluzivnu ponudu premium ugljena i potpaljivača te upotrebu roštilj peći Kopa koji su najbolji izbor za profesionalne kuhare, ali i za hobi kuhare koji pri pripremi jela biraju samo najbolje“, naglasila je Larissa Jurman, voditeljica kategorije sezone u METRO-u.  

Damir Janackovic MMC ugostiteljska oprema i Marin Medak

Na METRO Garden Grillu uzvanici su imali priliku saznati više o vrstama premium ugljena iz METRO-ove ponude. Ugljen Binchotan jedini je ugljen na svijetu koji omogućuje ponovnu upotrebu, infracrveno i bezdimno roštiljanje, dugotrajnu temperaturu i automatsko gašenje plamena. Novi proizvod na hrvatskom tržištu, ugljen od začinskog drveta Bulky XR (A+++), ručno je pakiran i sječen u velike komade, a omogućava postojanu temperaturu. Woody bezdimni ugljen, poznatiji i kao ugljen za nestrpljive, nudi brzo paljenje, bezdimno grilanje te male količine pepela i odličan je izbor uz koji roštilj ne može poći po krivu. Na događanju su predstavljeni i sofisticirani BPB briketi od aktivnog uljena proizvedeni u Njemačkoj te potpaljivač od drvene vunice koji je jednostavan za korištenje i ima veliku snagu paljenja i potpaljivač od masline nastao od usitnjenih i prešanih suhih grana masline. Uz demonstraciju primjene ugljena, briketa i potpaljivača na otvorenom roštilju, predstavljena je i upotreba te prednosti profesionalne roštilj peći Kopa, odlične kombinacije peći i roštilja, koja radi na ugljen i dolazi u elegantnom dizajnu, pospješuje brzu  pripremu  ukusnih  jela  te zahvaljujući visoko-tehnološkoj izradi osigurava ekonomičnu potrošnju energije.

Za dobru atmosferu na METRO Garden Grillu pobrinula se voditeljica događanja Iva Šulentić, a uzvanici su se počastili finim jelima koje je pripremio Marin Medak. Na jelovniku su se tako našli ukusni zalogaji pripremljeni od METRO-ovih robnih marki i proizvoda domaćih METRO-ovih dobavljača. Chef Medak pobrinuo se za raznovrsnost menija te je pripremio nekoliko jela. Uzvanici su između ostalog degustirali  tagliata rib-eye steak s glaziranom mrkvom, komoračem, romesco umakom i šumskim gljivama, a mogli su isprobati ražnjiće od pečenog voća s  kardamom te umakom od cimeta i meda te ostala ukusna jela s aromom roštilja.

Pačja prsa, demiglace sa šumskim voćem i tostirani lješnaci by Rougemarin

Kao pouzdani partner profesionalaca, METRO je uvijek fokusiran na obogaćivanje ponude inovativnim proizvodima vrhunske kvalitete kojima pridonosi razvoju hrvatske gastro scene. Kupci u METRO centrima tako mogu pronaći široki asortiman prehrambenih i neprehrambenih proizvoda – sve na jednome mjestu. Razvojem asortimana i usluga METRO kontinuirano podržava poslovanje ugostitelja, koji su jedna od ključnih skupina METRO-ovih kupaca.

Madison