Najavljen Food Film Festival Zagreb

U Gold Classu projekcijom filma ‘Pogrešna dostava’ najavljen je prvi Food Film Festival Zagreb sponsored by Coca-Cola koji će se održati u najljepšem zagrebačkom parku Zrinjevac od 11. do 20. rujna i to pod pokroviteljstvom Turističke zajednice Grada Zagreba i Grada Zagreba.

Direktorica festivala Suzy Josipović Redžepagić predstavila je program festivala – foodie filmove, raspored kulinarskih radionica, izlagače kao i brojne dodatne gastro aktivnosti: ‘Uživam gledajući kako Zagreb iz dana u dan  prerasta u svjetsko središte kulture, umjetnosti i gastronomije. Želja nam je da od 11. do 20. rujna srce grada živi u ugođaju Food Film Festivala Zagreb, a brojni Zagrepčani, građani i turisti uživaju u jedinstvenim okusima i mirisima najbogatije gastronomske ponude. Očekujemo sjajnu atmosferu, mnogo pozitivne energije, smijeha, priče i zabave, vrhunsko raznoliko iće i piće, kreativne i zanimljive kulinarske i vinske radionice te fantastične foodie filmove. Koristim ovu priliku da pozovem sve zaljubljenike u dobru hranu i filmove na najukusniji festival u zagrebački Central Park – Zrinjevac, svakodnevno od 11 do 23 sata. Dođite, čekamo vas!’.

Suzy Josipović Redžepagić, direktorica festivala i Lada Osredečki, poznata slastičarkaNakon najavnog dijela, emitiran je indijski film ‘Pogrešna dostava’ uz koji su servirani wokovi by Matija i torta FFFZ tri čokolade poznate slastičarke Lade Osrečki iz slastičarnice Tako slatko uz ledeno hladnu Coca-Colu i novu Zepterovu kavu Zeprezzo.

Svaku večer osim petka očekuju nas filmske projekcije najpoznatijih filmova u kojima hrana igra jednu od glavnih uloga pa će tako uz piknik i dekice na travi svi posjetitelji moći uživati u kultnim filmovima poput ‘Čokolada’, ‘Julie& Julia’ i ‘Eat Drink Men Woman’, zabavnom ‘No Reservations’, novijima ‘Indijski začin na franucuski način’ i ‘Chef’ te pravim gastro poslasticama ‘Le Chef’ i ‘Haute Couisine’. Posebno je zanimljivo da će posjetitelji moći uživati u potpunom gastro-filmskom doživljaju spajajući razna osjetila, okuse i mirise kušajući ono što se priprema ili konzumira na velikom platnu. Tako će Pod zidom interpretirati kubanski sendvič iz filma ‘Chef’, Umami Curry s piletinom, a Binimoto iz filma ‘Indijski začin na francuski način’. Svako od ovih filmskih jela dio je filmskog menija u kojem će posjetitelji dobivati gratis 0,5 l ledeno Coca-Cola osvježenje.

Okupljene je pozdravila i Ana Kljaić, direktorica komunikacija i odnosa s javnošću The Coca-Cola Company. ‘Coca-Cola i hrana prirodna su kombinacija i drago nam je što smo dio ovog fenomenalnog festivala. Posebno se radujemo radionici naše ambasadorice, poznate food blogerice, Vukovarke Sandre Gašparić koja je majka troje djece i vrsna kuharica, a njezin blog ReciPeci prate mnogi hranoljupci. Osim toga, svi filmovi, kao i radionice zvuče odlično i sigurni smo kako će nam se pridružiti veliki broj posjetitelja.’

Osim u filmskim menijima, posjetitelji će moći guštati u delicijama bistroa i restorana Lari&Penati, Apetit City, Hole in One pub, Pod zidom, Pauza, WOK by Matija, Binimoto, Yellow Submarine, Trattorie Amore, Umami, slastičarnicama Torte i to, Cukeraj, Amelie, Hrvatske divote i Šumski kuhar, Bonita – Palačinka te ponudama Vinoteke Bornstain, Vinoliciousa, Rakijarnice, Zeptera, Pika i Leda.

FFFZ tortaTijekom dana očekuju nas kreativne kulinarske radionice poznatih chefova i gastronoma. U petak i subotu Sandra Gašparić s bloga ReciPeci kao ambasadorica Coca-Cole pripremat će brza i jednostvna jela za studente, za tinejdžere i mame s djecom, a svjetski priznati chef Zlatko Marinović iz splitskog restorana Noštromo kuhat će za Zepter i donijeti dašak okusa Dalmcije. Vrsni chef Raul Lajtman otkrit će sve tajne Kotanyi začina, a Matija Nikolić, Wok by Matija radit će wokove. Zanimljivu sushi radionicu održat će Alan Koščak, chef restorana Time za Binimoto. Ponajbolji kuhar među hrvatskim vinarima Mladen Rožanić, (Roxanich vina) pripremat će meni u nekoliko slijedova, a Lada Osredečki, voditeljica slastičarnice Tako slatko by Dora Usluge održat će radionicu ukrašavanja torti. Orlando Lopac iz Orlando Fita pokazat će kako izgleda doručak šampiona, a Igor Tomljenović, vlasnik kultnog zagrebačkog bistroa Lari&Penati, sprema izuzetno inovativnu radionicu koja će trajati cijeli dan.

Zanimljive kulinarske radionice održat će Branko Ognjenović za Electrolux i Majstor Kuhar Akademiju, Rene Bakalović i poznati chef Krisitijan Misirača za EPH, Metro i Vina Jakovac, Kristijan Krasnić vlasnik puba Hole in One & Lucija Bilandžić (Dva srca i kuhače), Dario Lide za PIK, Vindijin gastro čak tri chefa te Radovan Marčić & Suzy Josipović Redžepagić. Posebnu pozornost zasigurno će privući i kulinarski dvoboji poznatih osoba te ženska radionica.

Osim kreativnih tematskih radionica, očekuju nas razna vinska, gin i aperitivo after-work druženja, a svoj termin za francusko popodnevno druženje uz vino rezervirala je i kultna pariška robna kuća Galeries Lafayette. Na Food Film Festivalu Zagreb posjetitelji će se moći slikati u tematskom Photo Boothiqueu te podijeliti svoje gastro fotografije na društvenim mrežama, a osim toga bit će organizirana i velika nagradna igra gdje će posjetitelji moći slikati svoju hranu i tako osvojiti filmske menije brojnih izlagača.

T. F.