Najkreativniji hrvatski barmen ide na Kubu

Nakon četiri regionalana kruga Havana Club Grand Prix natjecanja u miksologiji, održanih u Zagrebu, Splitu, Puli i Zadru, došlo je na red i veliko finale u Zagrebu.

Pobjedik natjecanja i osvajač titule najkreativnijeg barmena Hrvatske 2014. godine je Roman Rabik, polaznik Nekić Barology Cocktail Studia, koji je zaslužno osigurao put na Kubu na svjetsko natjecanje u pripremanju barskih mješavina.

U finalu je nastupalo 12 najkreativnijih barmena iz Hrvatske, a Rabik  je zasigurno pokazao dobro znanje i umijeće u njihovu pripremanju.

Havana Club Grand Prix je natjecanje, koje se održava svake dvije godine, a Roman je četvrti predstavnik koji dolazi iz Nekić Barology Cocktail Studia. Hrvatsku je 2004. Kubi predstavljao Marin Nekić, 2010. Saša Lovrenščak, a 2012. Teja Lovrenščak, što je dokaz kvalitetnog i dugogodišnjeg rada u edukaciji i prenošenju znanja miksologije i flair vještina.

Svjetsko Prvenstvo u miksologiji, tj. završno natjecanje Havana Club Grand Prixa, održat će se na Kubi od 1. do 7. lipnja. Najkreativniji barmen Hrvatske 2014 Roman Rabik. branit će naše boje svojim miksološkim vještinama.

P. R.