Najšarmantniji piknik u gradu donosi brojna iznenađenja

Ljeto još uvijek traje i idealno je vrijeme za piknik i druženje u skrivenim zelenim oazama. Ako uz idilično uređenje možete uživati u vrhunskim street receptima poznatih chefova, hladno pivo i koncerte popularnih glazbenika, znate da počinje Staropramen piknik.U dvorištu Likovne akademije (Ilica 85) uz odlične zvuke Matije Cveka & The Funkensteins otvoren je desetodnevni piknik na kojem ćete svaki dan do 30. kolovoza uživati u opuštenim ljetnim trenucima. Otvorenje sad već tradicionalnog piknika nisu propustili ni poznati obožavatelji: Amar Bukvić,Petra Kurtela, Mirna Medaković Stepinac, Nevena Rendeli Vejzović, Daniel Bilić, Aleksandra Milinković, Edvin Liverić, Nina Mia Čikeš, Elizabeta Brodić, Aleks Curać Šarić i drugi.

Piknik je ove godine prepun novosti pa tako u foodcourtu u kojem se možete počastiti bogatom ponudom jela, prvi put možete isprobati ponudu Staropramen Food Trucka. Centralno mjesto za druženje u parku kojim dominira Meštrovićeva skulptura su popularne sjenice koje pružaju privatnost i prostor za neometano uživanje u hrani i piću. Za sve koji ipak žele osjetiti dojam piknika na travi, tu su dekice i jastučići s kojima možete stvoriti vlastiti piknik ugođaj. Ljubitelji knjiga doći će na svoje jer im je na raspolaganju jedina pop up zelena knjižnica u gradu. Uz brojne lampice, jastučiće, košare, piknik stoliće i cvijeće, park Likovne akademije u sljedećih će 10 dana biti najšarmantnije mjesto za odmor u gradu. Svaki dan od 20. do 30. kolovoza na piknik pozornici nastupat će mladi i talentirani glazbenici. Nakon otvorenja i Matije Cveka, u petak 21. kolovoza nastupit će Vinko Ćemerašs bendomTalviTuuli, a uslijedit će koncerti Nikole Marjanovića, grupePavel, Jure Brkljače, Lu Jakelićte druga glazbena iznenađenja.

Zalogaji, koji najbolje prate selekciju Staropramen piva, naći će se na dva spota unutar piknik dvorišta – na Halpers kućici i na prepoznatljivom zelenom StaropramenFoodTrucku. Sicilijanska pizza, pulledpork, pikantni krumpirići ili hamburger s kozicama tek su dio kulinarske ponude zbog koje će se svatko poželjeti vratiti bar još jednom. Na zelenoj travi, uživanje u hrani, pivu i glazbi, sukladno svim epidemiološkim mjerama, trajat će od 15 sati do ponoći radnim danom, te od 12 sati do ponoći vikendom, a točan program može se provjeriti na službenoj Facebook stranici.

RED

Fotografija: Matej Grgić