Najveća vinska fešta u vinariji Kutjevo d.d.

Uz prvo rezanje trsa i zalijevanje vinom, blagoslov vinograda, ali i neizostavan zabavan i gastronomski program, Kutjevo d.d. je i ove godine obilježilo početak vinogradarske godine i tradicionalno Vincelovo, u povodu blagdana Sv. Vinka. Više od tisuću gostiju i njihovi domaćini komentirali su kako su prošlogodišnje smjerne molitve Sv. Vinku pomogle da se dobije vrhunsko vino u kojem se uživalo tijekom cijele proslave.

 Kutjevo-Vincelovo-2016Svaki gost je prilikom dolaska na jedan od najljepših vinogradarskih položaja Vinkomir, na kojem se fešta i održavala, dobio etui i čašu, kako bi mu ruke bile slobodne za roštilj uz vinogradarsku vatru. Druženje uz pečene kobasice, šarane na rašljama i nagrađivano vino iz berbe 2015. su dodatno uveseljavali  poznati tamburaški sastavi Bisernica i Dyaco, koji su zvukom tamburica stvorili potpuni ugođaj na Vinkomiru.

Kutjevo d.d. je kao domaćin u dobroj organizaciji nakon tradicionalnog druženja uz vinogradarsku vatru, otvorio vrata VIP šatora u kojem je više od tisuću gostiju; poslovnih partnera, veleposlanika Rusije, Kine, Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine imalo priliku slaviti Vincelovo uz slavonske gastronomske delicije, bogatu paletu vina iz Kutjevačkog podruma i razigrane tamburaške pjesme. Od uzvanika iz političkog, sportskog, estradnog života koji su također prisustvovali velikoj fešti imali smo priliku vidjeti, Stjepana Mesića, nogometaša Tomu Šokotu sa suprugom i modelom Eminom Šokotom, fotografa Damira Hoyku,  voditeljicu Vanju Halilović, poduzetnicu Vanju Mamić i mnoge druge.

Kao i svake godine dosad, Kutjevo je za svoje goste pripremilo iznenađenje večeri, tj. goste iznenađenja koji su uzvanike zabavljali dugo u noć. Tako su se, ovom prilikom, Mladen Grdović i nakon njega harmonikaš Šerbo, pobrinuli za sjajnu atmosferu. Oko ponoći se uživalo u bogatom vatrometu koji je zaokružio večer. Unatoč zimi, brojna oplemenjena i ozarena lica napustila su ovogodišnje Vincelovo s lijepim uspomenama do iduće godine.

D. K.