Nescafé slavi 75. rođendan

Prva topiva kava na svijetu Nescafé obilježava 75 godina svog postojanja kao vodeći brand na svjetskom tržištu u kategoriji instant kava. Na današnji dan 28. ožujka, 75 godina nakon lansiranja prvog Nescaféa, svake sekunde popije se više od 5.500 šalica tog napitka u više od 200 različitih okusa. U Hrvatskoj Nescafé, brand tvrtke Nestlé, drži 43 % tržišta u tom segmentu.

‘Slavimo bogatu povijest i nasljeđe Nescafé, prve topive kave na svijetu koja je tijekom 75 godina svog postojanja sačuvala prepoznatljiv okus. Nescafé je danas prisutan u 180 zemalja, a s obzirom na vodeću poziciju u kategoriji proizvođača kave, planiramo nastaviti s ekspanzijom’ istaknuo je Carsten Fredholm, voditelj Nestléove strateške poslovne jedinice za piće.

Nescafé je nastao uslijed Svjetske ekonomske krize 1929. kada je tadašnji čelnik tvrtke Nestlé, Louis Dapples, dobio zadatak da kavu nagomilanu u skladištima u Brazilu pretvori u topive kocke kave. Tri godine istraživanja pokazale su kako kava pretvorena u prašak, dulje zadržava svoj okus. Kao rezultat, 1938. nastala je prva topiva kava na svijetu – Nescafé.

Koliko je kava dio naše svakodnevice govori i činjenica da je drugi najkorišteniji proizvod na svijetu, nakon nafte. Upravo zato Nescafé svoj asortiman prilagođava ukusima lokalnih potrošača, pa ne čudi činjenica kako u svijetu postoji više od 200 različitih okusa Nescaféa.

P. R.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.