Nestlé u kampanji protiv bacanja hrane

Tvrtka Nestlé proslavila je ovogodišnji Svjetski dan zaštite okoliša sudjelovanjem u kampanji ‘Misli.Jedi.Uštedi’ (Think.Eat.Save) koja je usmjerena ka sprJečavanju nepotrebnog bacanja hrane.

Kampanja pokrenuta od strane Programa Ujedinjenih naroda za okoliš, Organizacije za hranu i poljoprivredu Ujedinjenih naroda (FAO) i organizacije za recikliranje WRAP, osmišljena je s ciljem poticanja ljudi da postanu svjesni utjecaja njihovog izbora hrane na životnu sredinu te da im omogući donošenje odluke na osnovu informacija koje su im dostupne.

Prema podacima Organizacije za hranu i poljoprivredu, trećina hrane koja se proizvede u svijetu se baci ili propadne svake godine. U isto vrijeme, svaka šesta osoba na svijetu odlazi na spavanje gladna, dok svakoga dana više od 20.000 djece mlađih od pet godina umre od gladi.

Nestlé već više od 140 godina, točnije od samog osnutka, ulaže stalne napore kako bi se izbjeglo rasipanje hrane, pretvarajući kvarljive sirovine, kao što su mlijeko, zrno kave i kakao, u proizvode s dodatnom vrijednošću.

‘U proteklih deset godina smo gotovo prepolovili količinu otpada po kilogramu proizvoda proizvedenog u našim tvornicama. Zalažemo se za daljnje smanjenje otpadne hrane duž cijelog proizvodnog lanca, od polja do potrošača i šire, kao i za podizanje svijesti o tome da se prava vrijednost hrane često ne odražava na njegovu cijenu’, izjavio je Pascal Gréverath, direktor za zaštitu okoliša i održivi razvoj tvrtke Nestlé.

P. R.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.