Njemačka kuharica sve popularnija u Americi

‘German Cookbook’ u Americi ni nakon 50 godina ne silazi s ljestvica najprodavanijih izdanja, piše Deutsche Welle. Vegatarijanstvu usprkos – teška i kalorična njemačka kuhinja je u New Yorku još uvijek vrlo popularna.

‘Njemačka kuhinja je jedinstvena i nema joj premca u svijetu’, kaže jedna gošća popularnog restorana Blaue Gans (Plava guska) u njujorškoj četvrti Tribeca. I ona nije usamljena. Stolovi u Blaue Gans su popunjeni, a takva je slika u brojnim restoranima koji poslužuju njemačke specijalitete. I takvih restorana je u New Yorku i SAD-u sve više i više.

Nakon što su u 70-tim i 80-tim godinama prošlog stoljeća njemački ‘šnicli’, koljenice i kiseli kupus u naletu pomodarskih kuhinja s Dalekog istoka izišli iz mode, posljednjih godina je tradicionalna kuhinja, kakvom se smatra njemačka, ponovno ‘in’. Njemačka kuhinja nije samo popularna kod novopečenih gurmana koji ‘otkrivaju’ svinjska pečenja i ‘knedle’, nego i kod potomaka njemačkih iseljenika koji otkrivaju kuhinju svojih predaka.

Opširnije na: www.dw.de

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.