Nova destinacija za zaljubljenike u pizzu i tjesteninu

TALIJANSKA RAPSODIJA OKUSA U NOVOOTVORENOM PIZZA BARU

 Odnedavno otvoren Pizza bar nova je omiljena destinacija svih zaljubljenika u talijansku kuhinju. S obzirom kako su ljubitelji pizze i tjestenine u Hrvatskoj razvili izuzetno istančan ukus za ove gastronomske delicije, Pizza bar u svojoj pripremi koristi isključivo prvoklasne namirnice, kako bi zadovoljio sve zahtjevniju klijentelu.

Pizza bar 4 web

Sve pizze izrađuju se od posebne vrste brašna, namijenjenog isključivo za izradu pizza. Riječ je o sitno mljevenom brašnu, kojeg koriste najbolje pizzerije u Italiji, ali i ostatku svijeta. Poseban okus pizzi daju prvoklasna mozzarela i bivolja mozzarela, premium šunka te nadaleko poznati pršut San Daniele. Kako bi svojim gostima uvijek nudili svježe i kvalitetne namirnice, pošiljka s odabranim namirnicama pristiže u Pizza bar dva puta tjedno iz Italije. Iz Italije također dolazi i Gianni Canalono, trostruki svjetski prvak u izradi pizze, koji je svoje kulinarsko znanje prenio na osoblje restorana i osmislio meni, koji će zasigurno osvojiti srce svakog gosta.

Pizza bar 10 web

Moderan dizajn interijera nosi potpis priznate arhitektice Mirte Mujačić Đaković, koja je željela postići povezanost naslijeđa talijanskog villaggio-a s prometnom lokacijom zagrebačke Selske ceste. Poveznica s Italijom vidljiva je i u načinu slaganja keramičkih pločica na podu, koji neodoljivo podsjeća na trg u gradu Sieni, u crvenoj, zelenoj i bijeloj boji. Drvene grede i daske, kao i zidna bibloteka, interijeru donose stari šarm nekadašnjih izvornih talijanskih pizzerija. Za sve popularniju industrijsku rasvjetu i namještaj u različitim stilovima zaslužna je dizajnerska trgovina Marnic, čiji se proizvodi izvrsno nadopunjuju s tradicionalnim pristupom uređenju prostora te pridonose suvremenosti restorana.

Otvorena kuhinja također predstavlja idealan spoj modernog dizajna i tradicionalnog načina pripremanja hrane. Kako nam stižu sve topliji dani, za opušteno uživanje u ukusnoj hrani i osvježavajućim pićima, kao i jutarnoj kavici pobrinuti će se šarmantna terasa restorana, koju možete pronaći na adresi Selska cesta 90b. Lovor, masline i drugo mirisno zelenilo pronašlo je svoje mjesto na terasi, istovremeno doprinoseći štihu mediteranskog vrta i pružajući zaklon od prometnice.

 

PR 365

Foto: Ino Zeljak