Novi broj tipTravel magazina u znaku zdravstvenog turizma, adventa i karnevala u Hrvatskoj

Kvalitetne zdravstvene usluge, vrhunski liječnički kadar, konkurentne cijene, brojni prirodni ljekoviti činitelji, laka dostupnost i duga turistička tradicija samo su neke od prednosti zbog kojih Hrvatska postaje sve poznatije odredište zdravstvenog turizma. Upravo je tom turističkom proizvodu posvećena glavna tema novog broja tipTravel magazina, digitalnog i interaktivnog online magazina o turizmu i putovanjima, čitanog u više od 120 zemalja svijeta.

Magazin, nadalje, najavljuje bogat adventski program u Zagrebu, najboljoj adventskoj destinaciji u Europi u 2016., a čitatelje diljem svijeta poziva da posjete i adventska događanja u Osijeku, Baranji i Dubrovniku. U magazinu su predstavljena i tri tradicionalna hrvatska karnevala – Lastovski poklad, Murterske bake i Samoborski fašnik. Iako je svaki od njih različit, na svakom je zajamčena urnebesna zabava. Novi broj donosi i priču o zimskoj idili Plitvičkih jezera, o raznolikom biljnom i životinjskom svijetu Nacionalnog parka Krka te o ležernom otočnom stilu u srednjoj Dalmaciji.

Kroz zanimljivu priču je predstavljena i općina Bilje, samozatajni ruralni biser istočne Hrvatske, dok je dio magazina posvećen i eno-gastro temama. Poseban članak govori o zagrebačkim jelima pripremljenima na bavarski način, a koja je povodom Oktoberfesta u svoju ponudu uveo zagrebački Grill bar Paulaner. S obzirom da su ih gosti odlično prihvatili, ta su jela pronašla i stalno mjesto na jelovniku tog popularnog restorana. Kroz eno-gastro temu je predstavljen i bjelovarsko-bilogorski kraj, čija se gastronomija oslanja na tradiciju te na zdrave i svježe lokalne namirnice, u kojima lokalni chefovi pronalaze inspiraciju.

Obiteljska putovanja, sigurn(ij)a odredišta, astro turizam, safari i krstarenja samo su neki od trendova koji će, prema predviđanjima nekoliko istraživačko-konzultantskih tvrtki, obilježiti i 2017., navodi se u članku posvećenom svjetskim turističkim trendovima. Od inozemnih odredišta je predstavljen Frankfurt, kao odlična city break destinacija, dok je Himalaja predstavljena kroz priču o inspirativnom putovanju.

tipTravel magazine izlazi u izdanjima na hrvatskom, engleskom i njemačkom jeziku svaka tri mjeseca te je svim čitateljima besplatno dostupan za čitanje. Sva izdanja magazina je moguće pronaći na svjetskoj platformi za digitalna izdanja Issuu.com, kao i na iOS Newsstand aplikaciji, koju je moguće besplatno preuzeti u AppStoreu (dovoljno je upisati “tipTravel”). Putem aplikacije je, zbog niza interaktivnosti, omogućen još kvalitetniji doživljaj čitanja, a sve poveznice na magazin se nalaze i na web stranici: www.tiptravelmagazine.com

PR: Željka Kunštek (tipTravel magazine)