Novi direktor hotela Kempinski Adriatic

Istarski luksuzni Kempinski Hotel Adriatic dobio je novog generalnog direktora, Petera Knolla, koji je tako zamijenio prijašnjeg direktora Konstantina Zeukea, nakon što je potonji imenovan generalnim direktorom Kempinski Hotel Mall of the Emirates u Dubaiju.

Iskusni hotelijer s više od 30 godina radnog iskustva, Peter Knoll je svoje prve korake u branši napravio još kao mali dječačić u obiteljskom hotelu u njemačkom Schwarzwaldu, koji njegova obitelji s predanošću vodi već kroz četiri generacije.

‘Veselim se životu i radu u Istri i Hrvatskoj. Biti će to zanimljiv izazov u ovoj sve poznatijoj destinaciji prepunoj potencijala“, objašnjava Knoll, koji je svoju karijeru započeo s kuhačom u ruci, i to vrlo uspješno. Tako je između ostalog radio i kao osobni kuhar njemačkog ministra obrane, ali je na kraju ipak odlučio krenuti u managerske vode. “Moja je misija upravljati hotelom na najbolji mogući način kako bi se svatko tko kroči u njega osjećao ugodno, opušteno i sigurno, u skladu sa standardima koje jamči brend Kempinski.’

Godine 1986., po završetku petogodišnjeg programa menadžerskog osposobljavanja, Peter Knoll napušta rodnu Njemačku te stječe iskustvo u recepcijskom poslovanju u londonskom Britannia Inter-Continental Hotelu, nakon čega iz Londona seli na godinu dana u Bahrain, pa onda u Kinu na poziciju voditelja recepcije hotela Forum u Shenzenu. Devet godina kasnije pridružuje se timu Kempinski Hotela Corvinus u Budimpešti kao Rooms Division Manager. Nakon nekoliko godina stjecanja iskustva u ostalim lancima i hotelima, Knoll se 2007. ponovno pridružuje Kempinski Hotelima, te provodi tri godine u Kempinski Hotel Corvinus kao Resident Manager. Godine 2010. odlazi u Češku na poziciju generalnog direktora hotela Kempinski Hybernská Pragu gdje postaje jedan od najuglednijih i najuspješnijih hoteliera ‘zlatnog grada’.

Tijekom dosadašnje bogate karijere Knoll se okušao u vođenju hotela različitih veličina, od malih boutique hotela od tridesetak soba do onih čiji smještajni kapacitet premašuje brojku 700. Londonski boutique hotel The Hempel, u kojemu su se snimale i neke od scena iz poznatog filma Notting Hill, luksuzni Grand Hotel Europe u St. Petersburgu, te dva manja hotela u  Estoniji, samo su neki od hotela koje je vodio.

P. R.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.