Novi modeli kućanskih uređaja Samsung

Tvrtka Samsung Electronics predstavila je u Scavolini salonu u Zagrebu nove modele pametnih kućanskih uređaja za ovu godinu.

Svoja iskustva o svakodnevnom korištenju i jednostavnosti rukovanja Samsungovim ‘kućancima’ okupljenima je predstavila Romina Mlinarević iz Zdrava i fina – hrana Romina, koja je uživo pripremala ukusne i zdrave delicije koristeći organske, zdrave i prirodne namirnice koje su očuvane svježim u novom Samsung hladnjaku RB7000J.

Spajanjem modernog dizajna s najsuvremenijom tehnologijom, Samsungovi pametni kućanski uređaji, poput perilice rublja WW6000 ili hladnjaka RB7000J, dizajnirani su kako bi odgovorili zahtjevima potrošača koji traže funkcionalna dizajnerska rješenja za svoj dom.

Tako se perilica rublja WW6000 ističe modernim izgledom i velikim zaslonom osjetljivim na dodir a korisnicima nudi veliki kapacitet uz iznimno malu potrošnju električne energije. Čak i prilikom pranja velikih količina rublja dovoljno je koristiti samo jedan ciklus pranja i to na nižim temperaturama, kako bi rublje bilo savršeno čisto. Jednostavno održavanje čistoće rublja i brigu o tkaninama omogućava veliki bubanj i Eco Bubble tehnologija, koja pomaže ukloniti tvrdokorne mrlje i pri temperaturama vode od samo 15C, miješanjem deterdženta i zraka u sapunicu prije ubrizgavanja u bubanj, što za rezultat ima savršeno čisto rublje za svega 59 minuta. Također, motor posjeduje 10-godišnje jamstvo a opremljena je i visoko učinkovitom i efektnom LED rasvjetom u bubnju perilice, čime je dodatno olakšano punjenje i pražnjenje.

Samsung je po prvi put na hrvatskom tržištu ponudio i combo uređaj, perilicu/sušilicu oznake WD6000J. Kao i WW6000, može oprati devet kilograma rublja korištenjem Eco Bubble tehnologije a osušiti šest kilograma. Vrh ponude predstavlja najsuvremenija sušilica za rublje oznake DV8000H, opremljena bubnjem kapaciteta devet kilograma i s mogućnošću otvaranja vrata na dvije strane te stalkom za sušenje cipela i osjetljivih stvari. LED rasvjeta unutar sušilica olakšava stavljanje i vađenje rublja dok indikator vode upozorava kada treba isprazniti kondenziranu vodu. Oba uređaja opremljena su i alarmom koji upozorava kad je vrijeme za čišćenje filtera a zahvaljujući aplikaciji na pametnom telefonu, korisnik može lakše otkriti i dijagnosticirati kvar na sušilici te tako uštedjeti novac za popravak.

Samsung-Hrvoje Seleš, Dražen Čučković i Siniša ŠarićOčuvanje energije uz dugotrajno svježe namirnice više nije želja već izbor uz hladnjake Samsungove serije RB5000, RB7000 te RH7000. Hladnjaci ovih serija imaju inovativni ‘Twin cooling’ sustav odvojenog hlađenja hladnjaka i zamrzivača, koji štedi energiju i održava vlagu unutar hladnjaka na 65 do 75 posto, što ih čini idealnim za dugo čuvanje svježine voća i povrća. Dani stalnog otvaranja hladnjaka i sortiranja nepreglednih polica i odjeljaka sada su stvar prošlosti uz pametna rješenja za pohranu i organizaciju. Tako hladnjak RH7000H posjeduje dvostruka vrata sa ShowCase odjeljkom za hlađenje podijeljenim u tri zone: gornjom, u kojoj se pohranjuju namirnice poput sireva i umaka, srednjom za pića i grickalice te donjom za sokove i voće kao i zdrave namirnice. Hladnjak Food Showcase savršen je primjer kako Samsungova inovativna rješenja mogu pomoći svakoj obitelji u organizaciji hladnjaka i omiljenih namirnica za svakog člana kućanstva.

Izuzetno učinkoviti hladnjaci serije RB5000 i RB7000 također nude više mjesta za pohranu namirnica, zahvaljujući preglednom unutarnjem razmještaju koji omogućava lakšu organizaciju. Unutrašnjost krije mnoštvo ograđenog prostora na vratima s pomičnim pretincima te kutije za povrće sa stoperom koje se mogu izvući u potpunosti, bez bojazni da će ispasti. Zahvaljujući otvaranju vrata pod kutem od 90 stupnjeva, bez obzira na zid ili prepreku uz koju se hladnjak postavi, omogućavaju bolju iskoristivost i uštedu prostora.

Predstavljeni Samsung ‘kućanci’ opremljeni su digitalnim inverter motorom koji omogućava uštedu električne energije od čak 60 posto a Samsung je toliko siguran u njihovu kvalitetu da daje 10-godišnje jamstvo. Osim toga, Samsung digital inverter motori dobili su i Certifikat 20 Year Durability, dodijeljen od Njemačke Udruge Električnih, Elektroničkih i Informacijskih tehnologija. Svi modeli Samsungovih pametnih kućanskih uređaja bit će dostupni u trgovinama odabranih partnera krajem svibnja.

G. L.