Novi Vinodolski: Tete kuhaju

Ono što će gostima Novi spa hotels&resorta ovaj vikend učiniti pravim kulinarskim doživljajem je radionica Tamare Domljanović i Nine Hren koje djeluju pod umjetničkim imenom ‘Tete kuhaju’, a već nekoliko ljeta odlaze u Dubrovnik na snimanje HBO – ovog spektakla ‘Igra prijestolja’ i tamo na licu mjesta zvijezdama kultne serije spravljaju razne delicije.

Novi Spa Hotels&resort svojim gostima svakog vikenda priređuje radionice na kojima mogu usvojiti brojne tehnike i znanja o tome kako usprkos brzom životnom tempu i neprekidnom stresu podiči kvalitetu života na jednu višu, ugodniju razinu.

Posebno za ovu prigodu ‘Tete’ su osmislile radionicu pod nazivom ‘Gurmanski ručak za 20 minuta!’ Od 18. do 19. listopada gosti hotela tako će osim u gurmanskim obrocima uživati i u činjenici da ih od sada znaju pripremiti sami.

‘Tete kuhaju’ kažu kako je njihov projekt hommage svim onim anonimnim ženama koje, uživaju kuhajući te posvećuju većinu svoga vremena procesu pripreme jela, šetnji tržnicom u potrazi za dobrim namirnicama, sakupljanju kuharica, razmjeni recepata i naposljetku kuhanju i posluživanju hrane.

‘Tete kuhaju’ odgovorno tvrde da je za stvarna, svakodnevna jela dovoljan apetit, ljubav prema hrani, dobri lonci i kvalitetne namirnice, a vrhunska izvedba ovisi o praksi i znanju koje će rado prenijeti polaznicima svoje radionice, jer ono što razlikuje fantastično dobro jelo i nešto tek za ‘ubacit u kljun’ stoji u poznavanju sitnica koje itekako čine razliku.

Tete su se počele motati po kuhinji još kao klinke, a ljubav prema kuhanju ih je nešto kasnije i spojila. Ideju o kulinarskom poslu dobile su prije par godina, kada su htjele otvoriti ‘Čuspajz bar’ u kojem su namjeravale posluživati hranu ‘na žlicu’ pa su se uz pomoć prijatelja dosjetile ideje ‘Tete kuhaju’. U financijskoj nestašici restoran je morao pričekati neko vrijeme dok su tek nedavno shvatile da treba iskoristiti ono što imaju i zasjele u kamion kuhinju. Suradnja s Hotelima Novi samo je nastavak ove inspirativne priče o uspjehu!

IMC