Održan 5. HeadOnEast

Nakon nekoliko dana dobre kvalitete zraka, Osijek se u subotu probudio pod neugodnim mirisom izgorene plastike. Mjerne jedinice bilježile su povećanu koncentraciju lebdećih čestica, uslijed čega je stožer civilne zaštite Osječko-baranjske županije donio preporuku da se ne izlazi bez prijeke potrebe. U skladu s navedenim, odlučeno je kako da se drugi i treći dan ovogodišnjeg festivala HeadOnEast neće održati.

Veseli nas, ipak, što je i petak u punoj osječkoj Tvrđi održana prva večer ovogodišnjeg HeadOnEast festivala. Dobrog raspoloženja nije nedostajalo, dapače, moglo ga se osjetiti i vidjeti na svakom uglu, uz brojne pozornice, štandove, radionice, pri slučajnim susretima ali i licima namjernika koji ciljano, već petu godinu, dolaze na ovu manifestaciju kako bi u krugu dragih ljudi proveli večer koja se pamti. Kako i ne bi kada se popularni HeadOnEast od samih početaka svog postojanja pozicionirao kao festival koji sjajno spaja kulturu i eno-gastronomska iskustva. Festival je postao istoznačnicom za hedonizam, slavljenje života i blagodati koje oni donose. Dokaz navedenom vidljiv je na društvenim mrežama posjetitelja koji, ako je suditi po fotografijama, nisu krili zadovoljstvo ponudom ponajbolje domaće hrane i pića lokalnih i regionalnih proizvođača, ali i glazbenog programa koji je dodatno zagrijao posjetitelje u već ionako toploj jesenskoj noći.

No, nije samo noć bila ispunjena zabavom i oduševljenjem. Tu su brojne radionice namijenjene djeci i mladim hedonistima koje su se održavale tijekom poslijepodnevnih sati, a donijele su otkrivanje nekih novih čarobnih svjetova, mirisa i okusa. Mali i veliki posjetitelji izrađivali su čarobne plašteve, svijeće, bezglutenske zalogaje, uživali u novim prostorima, dekoracijama i izložbama lokalnih umjetnika. Sve je naravno bilo popraćeno i glazbenim programom, laganim šetnjama, obiteljskim „muvanjem“ i prisutnim „žicanjem“ najmlađih koji od roditelja od(uvijek) traže poslasticu više.

A poslastica nije nedostajalo ni za odrasle posjetitelje. Osim što su se na štandovima mogli pronaći proizvodi koji obogaćuju svako domaćinstvo i trpezu, u ponudi su bila i brojna gastro iznenađenja koja su se mogla konzumirati na licu mjesta. Ljubiteljima vina i craft piva nuđene su najbolje etikete i novi okusi, a ponude nije nedostajalo ni za one koji uživaju u malo žešćim pićima. Kada je riječ o pivu, u sklopu potpore HeadOnEasta, a u organizaciji Prehrambeno-tehnološkog fakulteta u Osijeku, održano je 2. ocjenjivanje kvalitete hrvatskih piva. Kao nabolje pivo festivala zlatom je nagrađeno Blagoslov pivo nastalo u Primarius pivovari iz Zagreba vlasnika Marija Zerjava. Poslastica je svakako bio i glazbeni program koji je u prvoj večeri donio spektakularnu energiju Songkillersa, Darka Rundeka & Ekipe, Electric Corn sastava, Quintet Benjamina Lamze, popularne In Da Sofe i brojnih DJ-eva.

Zbog okolnosti na koje nije bilo moguće utjecati, tako je završen najočekivaniji događaj godine koji gostima Slavonije i Baranje uspješno otkriva čari i bogatstva ovoga kraja. Hvala vjernim posjetiteljima, sudionicima, medijima, partnerima i sponzorima na potpori. Do nekih novih hedonističkih manifestacija, pozdravlja vas uža i šira ekipa okupljena oko manifestacije #HeadOnEast.

Turistička zajednica Osječko-baranjske županije