Održan i drugi dan 15. Ogulinskog festivala bajke

Nakon svečanog otvorenja i uzbudljivog prvog dana, održan je i drugi dan 15. Ogulinskog festivala bajke koji je otvoren likovnom radionicom Etno motivi u suvremenom ruhu i uprizorenjem tradicija običaja ogulinskog kraja Priča kolo, koje je i činilo poveznicu među dvjema manifestacijama koje se ove godine odvijaju u isto vrijeme.
Naime, radi specifične situacije u 2020. godini odlučeno je kako će se 15. Ogulinski festival bajke održati u vrijeme proslave Dana grada Ogulina skupa s 24. Smotrom izvornog folklora Igra kolo te su im se pridružili i Dani meda i pčela kao i 7. Festival ogulinskog zelja u sklopu kojega je i podijeljena sarma.
Tijekom cijelog dana kao i tijekom cijele nedjelje je u gostovala i promocija sportskog ronjenja na dah Pogled u plavu gdje su svi prisutni imali priliku iskušati se u ovom zanimljivom sportu.
Ogulinski festival bajke je ugostio brojne radionice poput Ćiri Biri Bajke, Stakleno-drvene priče, likovne radionice Budimo kreativni, održane po prvi put koja se pokazala kao pravi hit te radionice čitanja i ilustriranja bajkovitih priča ili radionice izrade svjetlećih bedževa. Veliki broj djece je svakako privukla radionica izrade i puštanja zmajeva Bajka o zmajevima, održana na jezeru Sabljaci koje je diljem Hrvatske poznato po povoljnom vjetru i za wind surfing. Dan je završen Bajkovitim pub kvizom održanim u organizaciji Silvija Pleštine, strastvenog kvizaša i autora pitanja za kviz Potjera poslije kojeg je uslijedio putujući rođendanski koncert.
Posljednji dan, nedjelja, donosi također niz sadržaja poput neizostavnog pripovijedanja i brojnih predstava kao i izložbe malih životinjica. Za sve koji ne stignu do Ogulina veliki dio sadržaja će biti prenesen i online putem live streama na Facebook stranicama Grada Ogulina, Turističke zajednica grada Ogulina i Radio Ogulina. Festival će kao i svake godine do sada biti zatvoren pripovijedanjem hrvatske primadone pripovijedanja Jasne Held.

TZ grada Ogulina