Održano proljetno izdanje zagrebačke Wine & Music manifestacije

Četvrti Wine & Music, kušanje vina i delicija u organizaciji tvrtke Eno expert održao se 22. travnja 2017., u centru Zagreba, na terasi caffe bara Petit u Petrićevom prolazu. Tema ovog, proljetnog izdanja bila su međimurska vina.

Zagrebačkoj publici su svoja vina predstavili te time najavili festival Pušipela – Urbanovo, koji će se održati u svibnju, sljedeći međimurski vinari: Kerman, Štampar, Dvanajščak – Kozol, Preiner, Cmrečnjak, Kocijan, Horvat, Kojter i Agromeđimurje. Uz njihova vina izlagača gosti Wine & Musica kušali su delicije od divljači OPG-a Perhoč: pikantnu i classic salamu, dimljeni pršut od jelena te pikantne kobasice. Uživanje u vinima i delicijama i ovaj je put pratila glazba dueta Small Change, koji čine vrsni glazbenici, pjevačica Ana Lovrenčić i gitarist Eduard Jimmy Matešić.

“Najšarmantnije vinsko događanje u Zagrebu”, komentirala je posjetiteljica na Facebooku, uz #WineMusicZg hashtag. Već se ranije pokazalo, a sada i utvrdilo, da su ove manifestacije pun pogodak, jer na njih dolazi publika zainteresirana za temu – žele kušati vino, razgovarati s vinarima, naučiti ponešto i probati uvijek nešto novo, a sve to u ležernoj atmosferi i prijateljskom okruženju. Wine & Music kušanja pružaju im sve navedeno. To potvrđuju i vinari, što organizatorima daje poticaj za nastavak.

“Kad vam zadovoljna vinska publika svojim ponovnim dolaskom pokaže koliko im je zabavan i zanimljiv ovaj vinski događaj, onda vam je srce na mjestu. S druge strane, oni koji su bili prvi put izražavaju svoje žaljenje što nisu dolazili i prije jer je zabava uz fantastična vina zajamčena. Posebno bih istaknuo zainteresirane posjetitelje, a vjerojatno i naše buduće partnere, koji žele ovaj događaj u drugim gradovima, kako Hrvatske tako i Europe.”, rekao je Miodrag Hruškar, direktor tvrtke Eno expert te dodao: “Međimurci su se prikazali u dobrom svjetlu, pokazali su svoje novitete koji tek dolaze na tržište, tako da je ovo bila pretpremijera nekih njihovih vinskih uradaka, čija će premijera biti na Urbanovu.”

“Drago nam je što smo imali priliku zahtjevnoj zagrebačkoj publici predstaviti Međimurje i naša vina. Poseban su interes pokazali za mlada i aromatična vina.  Pozivamo sve Zagrepčane da nas posjete i u Međimurju, gdje će se na festivalu Pušipela predstaviti veći broj međimurskih vinara.”, gotovo jednako je komentiralo više međimurskih vinara.

Tvrtka Eno expert, čiji tim čine Miodrag Hruškar, Krešimir Hren i Jelena Puh Miloš (a sada je predstavljena nova suradnica, također agronom, Valentina Tuščić), bavi se vinarskim konzaltingom i edukacijom, a prije tri godine pokrenuli su Eno Expert Akademiju, podijeljenu na Školu za vinoljupce i Specijalizirane programe. Među publikom, najpopularniji je tečaj naziva VinoLjubac, nakon kojeg je polaznicima na raspolaganju nekoliko tečajeva koji su nadogradnja osnovnom tečaju. Više informacija možete naći na www.enoexpert.hr

Tim Eno experta već planira sljedeća Wine & Music druženja s novim temama, uskoro u Zadru, ali naravno i u Zagrebu… Događanja će pravovremeno najaviti, a u međuvremenu pozivaju zainteresirane vinoljupce da se prijave na Eno Expert Akademiju i prošire svoju vinsku kulturu ili obnove gradivo.

PR: GET report